Handed By helpt een handje mee om de Noorzee schoon te houden!

Schermafbeelding 2015-09-02 om 15.35.34De Europese Unie wil het gebruik van gratis plastic tassen verminderen. Deze zorgen namelijk voor behoorlijke milieuvervuiling. De Plastic Soup in de oceanen en de vervuiling van de stranden zijn goede voorbeelden hiervan. Tijd om hier wat aan te doen. Handed By wil graag helpen en iedereen uitdagen geen plastic tassen meer aan te nemen tijdens het shoppen.  Handed By is een oer Hollands bedrijf (sinds 1996) dat hand gevlochten manden en tassen ontwerpt, produceert en verkoopt. De producten zijn zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled materiaal en zijn bovendien oersterk, kleurrijk en vrolijk.   Handed By design is herkenbaar aan het unieke merkstempel in de vorm van een handafdruk. Alles waar deze hand op staat, wordt op een eerlijke manier gemaakt en is gegarandeerd 100% kinderarbeidvrij. Een van dee bekendste producten is de Shopper Paris. Een handgemaakte shopper van 70% gerecycled plastic.

EU wil geen gratis plastic tassen meer
“Ga je shoppen? Neem je eigen tas mee.”

Onder dit motto start Handed By een landelijke campagne om het gebruik van plastic tassen te verminderen. Een onderdeel van de campagne is het steunen van Stichting De Noordzee, die zich onder andere sterk maakt oplossingen te vinden voor plastic zwerfafval.

In 2014 deed Stichting De Noordzee onderzoek naar microplastics in de Noordzee. Analyse van de genomen monsters door Bureau Waardenburg toonde aan dat in 88% van de monsters microplastics zaten. Lees meer op  www.noordzee.nl

Handed By sponsort de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee.  In Augustus wordt in 27 etappes het gehele Noordzeestrand opgeruimd. Totaal wordt er 20.000 kilo afval van de stranden gehaald, waarbij de plastic tassen steevast in de afval top 3 staan. Handed By doneert een deel van de opbrengst van elke verkochte shopper aan Stichting De Noordzee.

Tas voor een Tas

Een uniek project
Van de plastic tassen die als afval gevonden worden op het Noordzeestrand ontwerpen en maken wij een aantal nieuwe tassen. Deze “Tas voor een Tas” kunstwerken worden daarna door Stichting De Noordzee geveild en verloot.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer