Lidl scoort met volledig Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming!

indexHulde aan de Lidl! Deze supermarkt  stapt als eerste volledig over op vlees met het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Al het vlees uit het assortiment heeft straks minimaal een van de drie sterren van Beter Leven. Met deze stap biedt de supermarktketen klanten in fases uiteindelijk een 100 procent diervriendelijker vleesassortiment, aldus Lidl woensdag.In 2011 begon Lidl in Nederland al met de verkoop van vleesproducten met het Beter Leven-keurmerk. Dit assortiment is de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid, met als uiteindelijke doel: een volledig duurzaam en diervriendelijker assortiment voorzien van het keurmerk.

Voor kip geldt dat Lidl dit jaar nog plofkipvrij is en dat gemiddeld 30 procent van het kipassortiment voorzien is van het Beter Leven-keurmerk met minimaal één ster. De komende jaren zal dit percentage oplopen tot 50 procent in 2016 en 75 procent in 2018.

 

Het Beter Leven-keurmerk is in 2007 geïntroduceerd door de Dierenbescherming. Met dit sterrensysteem, hoe meer sterren hoe diervriendelijker, is het makkelijker voor de klant om een bewuste keuze te maken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer