Paus vergeeft vrouwen die abortus laten plegen

Schermafbeelding 2015-09-02 om 15.29.57Nou, goddank, een hele opluchting voor alle vrouwen die ‘de fout’ zijn ingegaan: de paus vergeeft het jullie. Alle priesters mogen namelijk volgend jaar vrouwen die een abortus hebben laten plegen, vergeven, zo heeft paus Franciscus besloten. Hij schrijft in een brief op de website van het Vaticaan dat hij veel vrouwen heeft ontmoet die een ‘een litteken op hun hart’ dragen vanwege de moeilijke beslissing die ze hebben moeten nemen. Ze word volgens Franciscus geconfronteerd met een morele lijdensweg.
De Rooms-Katholieke Kerk staat abortus niet toe. Vrouwen die een abortus hebben laten plegen, mogen niet langer deelnemen aan de sacramenten. Absurd, in deze tijd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Abortus is wel degelijk een grote fout (zonder aanhalingstekens). het is het ontnemen van het recht op lichamelijke integriteit van een individu wat nog niet voor zichzelf kan opkomen. Ironisch genoeg doet een vrouw dit door een beroep te doen op haar eigen recht op lichamelijke integriteit. We weten in middels te veel over het ontstaan van het leven dat we de zwangerschap niet meer het ontstaan van een nieuwe mens noemen maar de ontwikkeling van een nieuwe mens. Abortus voorkomt niet het ontstaan van een nieuwe mens de nieuwe mens is er al en deze word door een abortus afgebroken wat het tot een een kwaadaardig daad maakt.