Donna Karan: Mijn autobiografie, de vrouw achter DKNY

image003Donna Karan heeft een droomcarrière achter de rug. Ze is modeontwerpster, de vrouw achter het succesvolle merk DKNY en zakenvrouw. Van details uit haar jeugd, haar bijna vijftig jaar in de mode-industrie, haar twee huwelijken, het moederschap tot haar eigen ontwikkeling is dit Donna Karans eigen verhaal, in haar eigen woorden. Ze verliet op 14-jarige leeftijd de middelbare school om kleding te gaan verkopen. Via de ontwerpacademie kwam ze in de modewereld terecht en ging voor Anne Klein werken. Eigenzinnig als ze was besloot ze haar eigen modemerk DKNY te beginnen en bouwde dat uit tot een wereldwijd bedrijf met een grote naamsbekendheid. In 2001 verkocht ze DKNY voor 650 miljoen dollar.
Eerder dit jaar trad Donna Karan af als hoofdontwerper van haar bedrijf Donna Karan International (DKI). Ze zal nog wel een adviserende rol innemen binnen het bedrijf. Het boek bevat een voorwoord van Barbra Streisand.

“Je leeftijd en maat zijn slechts getallen. Het is de houding waarmee je je kleding draagt die het verschil maakt.” – Donna Karan

Donna Karan- Mijn autobiografie
Auteur: Donna Karan
Prijs: € 22,50
ISBN: 9789021560687
Verschijnt: november 2015
Kosmos Uitgevers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer