Hoe jouw skinny jeans je kan verlammen…

Schermafbeelding 2015-06-23 om 14.20.54Wist je dat je zeer waarschijnlijk een levensgevaarlijk stukje kleding in je kast hebt hangen? Echt! Je skinny jeans! Volgens artsen kan te lang hurken in skinny jeans de bloedtoevoer in benen en voeten afsluiten, met schade aan zenuwen en spieren tot gevolg. Een 35-jarige vrouw uit Australië werd in het ziekenhuis opgenomen, omdat ze tijdens een verhuizing urenlang gehurkt in een skinny jeans kasten had leeggehaald. Ze kon daarna niet meer lopen. Ik weet het niet hoor, maar bij mij komen er dan eerst nog signalen door als slapende benen en tintelingen. Dan heb je toch wel heel erg lang dubbelgezeten, of niet? De Australische doktoren beschrijven het incident van de vrouw in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry. De vrouw had gezwollen benen, kon haar enkels en tenen niet bewegen en had geen gevoel meer in haar onderbenen. In het ziekenhuis moesten artsen de spijkerbroek van haar benen afknippen, schrijven Amerikaanse media maandag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer