Marktplaats verwacht run op H&M Balmain-items

Schermafbeelding 2015-11-04 om 15.12.23Vanaf morgen is bij H&M de speciale Balmain collectie van modeontwerper Olivier Rousteing verkrijgbaar. Marktplaats voorspelt dat binnen een uur na openen van de eerste filiaaldeuren morgen, de eerste Balmain-items al op Marktplaats worden aangeboden. “Marktplaats is ieder jaar weer een goede graadmeter voor de populariteit van de designercollecties van H&M”, legt Olivier van Duijn, directeur Marktplaats uit. “In aanloop naar de lancering van de Balmain collectie zien we op Marktplaats al een duidelijke piek in zoekopdrachten met het woord ‘Balmain’. Een stijging van bijna 100% ten opzichte van begin september dit jaar.”

Blijvend populair
Ook in voorgaande jaren konden (mode)liefhebbers die hun H&M designerstuk in de winkel misliepen snel op Marktplaats terecht. Zo waren korte tijd na de lancering al items te koop van onder andere Alexander Wang, Isabel Marant en Versace. Het aanbod van die merken blijft vervolgens populair. Ook dit jaar nog ziet Marktplaats veel advertenties waarin eerdere merken worden genoemd in combinatie met H&M. Bijvoorbeeld advertenties met H&M en Jimmy Choo (525 advertenties dit jaar) en H&M en Versace (808 advertenties dit jaar). Afgelopen maand werd op Marktplaats ongeveer 10.000 keer gezocht met de zoekterm ‘H&M’.

Top-5 H&M-collecties op Marktplaats
(op basis van aantal aangeboden advertenties in de maand na de lancering)

Jimmy Choo, 5921 advertenties
Versace, 3297 advertenties
Roberto Cavalli, 3216 advertenties
Alexander Wang, 3118 advertenties
Matthew Williamson, 1900 advertenties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer