Dildo’s kankerverwekkend en schadelijk voor ongeboren kind

Dildo’s, vibrators en gelijkaardige seksspeeltjes kunnen hoge concentraties weekmakers bevatten. En dat is niet goed. Want weekmakers (stoffen die gebruikt worden om pvc zacht en buigzaam te maken) kunnen schadelijk zijn voor milieu en de gezondheid. En van een dildo willen we vooral plezier en geen enge ziektes krijgen! Snel je nachtkastje ontruimen dus…

De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) onderzocht de speeltjes in opdracht van Greenpeace. (Bij Greenpeace heb ik toch een heel ander beeld in mijn hoofd…) De milieuorganisatie ijvert nu voor een strengere Europese wetgeving omtrent chemicaliën. Zeven van de acht producten die door TNO onderzocht werden bleken 24 tot 51 procent weekmakers te bevatten. Het gaat volgens Greenpeace om dezelfde giftige stoffen als die in kinderspeelgoed, waarvoor sinds 2005 een Europees verbod geldt.

‘Ik kan me van de afgelopen vijf jaar niet herinneren dat er zulke hoge concentraties weekmakers zijn aangetroffen in onderzoeken’, aldus Bart van Opzeeland, namens Greenpeace verantwoordelijk voor de campagnes tegen giftige stoffen. ‘Weekmakers hebben een hormoonverstorende werking. Ze kunnen een rol spelen bij het ontstaan van kanker en ze hebben een negatieve invloed op de ontwikkeling van het ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Na de geboorte zijn er ook gezondheidseffecten.’

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer
  • lien

    ik heb een probleem, ik las het artikel in verband met dildo’s, ik ben 18 maar gebruik ze al vanaf mijn 15e, moet ik me nu zorgen maken???

  • Emke

    Mij werd door een gynaecoloog een kunststof implantaat (Prolift Mesh) ingebracht achter de vagina achterwand. Ik heb erg veel last van deze polypropyleen mat (pijn, pijn en nog eens pijn..) maar het verwijderen gaat niet zonder slag of stoot (het vergroeit namelijk met je eigen weefsel). Hoe zit het met weekmakers in dit soort implantaten? Ik heb meteen een mail gestuurd naar Greenpeace. Een dildo is maar tijdelijk in je lijf, maar een implantaat is voor altijd..

  • Great post, honest!