Seks niet slecht voor je hart, ook niet na hartinfarct

Schermafbeelding 2015-09-22 om 14.04.42Je kunt vanavond met een gerust hart (letterlijk en figuurlijk) van bil gaan, want seks vergroot het risico op een hartinfarct niet. Ook niet bij mensen die al eerder een hartinfarct hebben gehad of andere hartklachten hebben, zo schrijft The Telegraph op basis van een onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Ulm. De seksuele activiteit van meer dan 500 hartpatiënten tussen de 30 en 70 jaar oud werden voor dit onderzoek geanalyseerd. De onderzoekers konden geen bewijs vinden dat seks een hartaanval kan veroorzaken. Seks wordt geschaard onder ‘gematigde activiteit’, waaronder ook een stevige wandeling valt.  

Deelnemers werden onder andere gevraagd naar hun seksuele activiteit in de twaalf maanden voor hun hartaanval en in de jaren na de aanval. Er blijkt geen enkele relatie te zijn tussen seks hebben en hartfalen. “Ons onderzoek toont aan dat het extreem onwaarschijnlijk dat seksuele activiteit een relevante veroorzaker voor hartaanvallen”, aldus de Duitse wetenschappers.

Uit onderzoek blijkt ook dat weinig hartpatiënten van hun dokter advies krijgen over hun seksleven na een hartaanval. “Het is belangrijk dat patiënten zich geen zorgen maken en hun seksleven gewoon kunnen voortzetten na een hartaanval.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer