Kans op overlijden tijdens of na zwangerschap in 25 jaar gehalveerd

Een beter bericht! Het risico dat vrouwen tijdens of na de zwangerschap komen te overlijden, is de afgelopen 25 jaar bijna gehalveerd. Slechts negen landen hebben echter de doelstellingen van de Verenigde Naties gehaald. Dat staat in een rapport dat¬† is gepresenteerd door de Verenigde Naties.”Dit rapport toont dat tegen het einde van 2015 het aantal vrouwen dat overlijdt tijdens of na de zwangerschap met 44 procent is gedaald ten opzichte van 1990″, aldus Dr Lale Say, die het onderzoek co√∂rdineerde voor de Wereld Gezondheidsorganisatie.

In 2015 overleden zo’n 303.000 vrouwen tijdens of na de zwangerschap. In 1990 was dit aantal nog 532.000 vrouwen. Say noemt de groei “enorm”, maar niet voldoende: “De groei is niet goed verdeeld over landen en regio’s in de wereld.”

In 2000 nam de Verenigde Naties de doelstelling aan om het aantal vrouwen dat overlijdt tijdens of na de zwangerschap, met 75 procent te laten afnemen voor 2015. Negen landen behaalden deze doelstelling, 39 anderen toonden “behoorlijke groei”.

De Verenigde Naties hebben nu het doel om in 2030 het aantal doden te verlagen tot zeventig van alle zwangere vrouwen. In het rapport staat dat daar echter nog hard voor gewerkt moet worden. “Het aantal verloskundigen en medisch personeel met kennis van de verloskunde moet nog flink toenemen willen we dat doel halen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer