Met een hormoon van je drang naar zoetigheden af!

Schermafbeelding 2015-12-30 om 09.57.15Ben jij ook niet van de zoetigheden af te houden? En breekt je dat zo nu en dan op? Nou, er lijkt iets aan te doen te zijn!Onderzoekers aan de universiteit van de Amerikaanse stad Iowa hebben een hormoon gevonden dat mogelijk zoetekauwen kan helpen. Tijdens het onderzoek heeft onder andere Matthew Pothoff het hormoon FGF21 ontdekt, dat het consumeren van suiker tegenhoudt. Het hormoon wordt volgens de studie in de lever ontwikkeld, dat ervoor moet zorgen dat het lichaam een niet te hoog percentage koolhydraten heeft.

Vervolgens komt het hormoon in het bloed terecht, om daarna een signaal aan de hersenen te geven dat men even moet stoppen met het eten van zoetigheden. Volgens The Telegraph bestaat er een kans dat er een medicijn kan worden ontwikkeld dat ervoor zorgt dat mensen minder verlangen naar zoetigheden. De onderzoekers hebben tijdens de studie het hormoon FGF21 in muizen gespoten, om te kijken wat voor effect dat zou hebben. De muizen mochten kiezen tussen een suikervrij dieet of een normaal dieet. Hoewel de muizen niet helemaal stopten met het eten van zoetigheden, was er wel een daling van zeven keer minder suiker te constateren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer