Waarom je eerst moet winnen en dan moet eten…

Schermafbeelding 2015-07-13 om 15.37.29Wil je nog meer genieten van eten? Zorg dan dat je wint! Want eten smaakt beter voor winnaars dan voor verliezers, zo blijkt uit onderzoek onder hockeyfans.  De supporters van het winnende team vonden het eten dat ze kregen voorgeschoteld lekkerder dan de supporters van de verliezers die dezelfde maaltijd kregen. De supporters kregen twee soorten ijs, citroenijs en gezouten karamelijs. Over het algemeen vinden de fans karamelijs lekkerder, maar na de overwinning van hun team vonden supporters ook het citroenijs heerlijk.
De fans van het verliezende team gingen meer om emotionele redenen eten.  “Aangename of onaangename ervaringen kunnen de perceptie van smaak beïnvloeden”, legt Robin Dando uit aan Daily Mail. “Deze resultaten impliceren dat zulke smaakveranderingen emotioneel eten kunnen bevorderen.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer