Eerste kookboek Miljuschka Witzenhausen gelanceerd

Schermafbeelding 2015-09-29 om 10.33.35Vandaag werd in het Volkshotel in Amsterdam het allereerste boek van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen gelanceerd: Miljuschka’s Food Trucks. Vol trots overhandigde Miljuschka het eerste exemplaar van haar eigen boek aan London Loy, met wie ze een team vormde tijdens de 24Kitchen Food Truck Challenge. Miljuschka’s Food Trucks is een kleurrijk en inspirerend boek over de foodtruck-cultuur, boordevol fantastische streetfood recepten.

Een snelle snack, een perfect bereid stuk vlees, een burger, een taco, een drankje of een zoete afsluiter: streetfood was nog nooit zo veelzijdig en zo populair. De roots van de foodtruckcultuur liggen in de Verenigde Staten. Voor het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Food Trucks reisde Miljuschka naar Texas, Los Angeles en New York. Onderweg zag ze veel gave food trucks, ontmoette ze prachtige mensen en heeft ze fantastisch gegeten.

Terug in Nederland kookte ze voor het televisieprogramma 24Kitchen Food Truck Challenge in haar eigen food truck op diverse festivals en evenementen. Deze ervaringen vormden de inspiratiebron voor de meest bijzondere, uitbundige en originele streetfoodgerechten in dit boek: de Mother Trucker Veggie Burger, plat Amsterdamse taco’s met gestoofd geitenvlees, de tosti-oliebol uit Austin of gefrituurde haring met bietenhangop. Met deze watertandend lekkere recepten creëer je de pure, stoere en eerlijke smaken van streetfood in je eigen keuken.

Miljuschka: “Ik ben zo trots op dit boek, wat een heerlijk gevoel dat het er nu is. Ik heb met volle teugen genoten van het hele avontuur. Het mooiste is de passie waarmee elke foodtruck-ondernemer zijn gerecht maakt. Die passie zit ook in dit boek. Hopelijk inspireert dit heel veel mensen om thuis hun eigen streetfood te maken.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer