Wil je liever een dochter? Sla dan je ontbijt over!

Heb je al een zoon (of misschien wel drie) en wil je dolgraag een dochter, dan doe je er verstandig aan je ontbijt over te slaan. Want vrouwen die vaak het ontbijt overslaan, krijgen minder vaak een jongetje dan vrouwens die wel regelmatig ontbijten. Een lager gehalte aan glucose in het bloed zou de oorzaak zijn van een kleinere kans op een jongetje, ontdekten onderzoekers van de Northwestern University of Illinois.  Gemiddeld heeft een zwangere vrouw zo’n 51 procent kans op een jongetje. Vrouwen die het ontbijt overslaan blijken echter slechts 45 procent kans te hebben op het krijgen van een jongetje. Deze conclusie trekken de onderzoekers, die gegevens van 700.000 Amerikaanse vrouwen analyseerden.
Het lage glucosegehalte in het bloed beïnvloedt mannelijke foetussen meer dan vrouwelijke foetussen. In eerdere onderzoeken werd al ontdekt dat in tijden van rampen zoals aardbevingen, overstromingen en oorlog ook minder jongens dan meisjes worden geboren. De onderzoekers denken dat het missen van maaltijden dezelfde soort stress veroorzaakt bij zwangere vrouwen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer