Actie: Sesamstraat naar half zeven

Sinds de tijden van Nederlands populairste kinderprogramma onder leiding van een ongetwijfeld kinderloze (of volledig hersenloze) volwassene is verschoven, zien wij thuis nog zelden Pino, Ieniemienie en Tommie voorbijspringen. Simpelweg omdat we dan nog niet thuis zijn. Ooit was het zes uur: kinderen voor tv, koken en eten, maar nu de programmering is omgegooid is het leven anders. Enkele ouders pikken het niet langer en voeren actie.

‘Zaten Zenzi, Sterre en Bas met hun ouders om zes uur helemaal klaar om naar Sesamstraat te kijken.. Kwám het helemaal niet! Voor de kinderen was het alsof hun buurmeisje in de zomervakantie verhuisd was. Zomaar, zonder gedag te zeggen.

Gelukkig, Sesamstraat was niet helemaal weg: Het programma bleek plotseling te zijn verhuisd naar half zés. Had iemand bij de publieke omroep gedacht: Het is maar voor kinderen. Een half uurtje eerder maakt niks uit..?’

Dit valt te lezen op de site Sesamstraatnaarhalfzeven. Een actiesite waarop ouders (en kinderen) kunnen ‘protesteren’ tegen de huidige programmering.

De NPS heeft Sesamstraat vervroegd naar half zes vanwege de concurrentie met de commerciële zenders. De NPS is (mogelijk onder invloed van de dreiging werking van Medy) hartstikke gek geworden. Sesamstraat is concurrentie! Anderen moeten bang zijn voor Sesamstraat!

Ouders die net als initiatiefnemers Hildi Glastra van Loon en Annemieke Buijs tegen de nieuwe programmering zijn kunnen hun steun betuigen. ‘Hoe meer steunbetuigingen hoe beter. Wij willen een lange lijst medestanders kunnen overhandigen aan Kathy Spierenburg, netcoördinator van [email protected]!’ Een mooi en eindelijk verstandig initiatief. Mijn stem hebben ze!

De site van Sesamstraat zelf is overigens in september online… Wordt nog aan gewerkt zeker….

facebook share facebook share

38 Reacties // Reageer
 • Sascha Pauel

  Chenoa van 2,5 vind sesamstraat heel leuk. Leerzaam en onderhoudend. Sesamstraat is niet meer weg te denken!!!! Al jaren was het op dezelfde tijd, niet zo moeilijk doen nu. Half zes is absoluut te vroeg. Wij zijn tegen de nieuwe programmering. Kids tellen ook mee!!!! Het feit dat een ieder Sesamstraat kent en er in hun jeugd naar keek, bewijst hoeveel impact het heeft. Top programma dus, niet mee klooien dan!!!!

 • James Elia

  Mijn dochter vind het ontzettend leuk om naar sesamstraat te kijken. Sesamstraat naar half zeven!!!!!!

 • EEN SESAMSTRAAT-LOVER

  Ik trip dus echt op het feit dat Sesamstraat is verschoven. Het is voor mij belangrijk om met mijn kindje een vast ritme in de dag te hebben. Samen Sesamstraat kijken is voor ons een gezellig moment saampjes op de bank. Leren, zingen. De reacties van mij kindje op Sesamstraat zijn geweldig. Echt een leuk en leerzaam programma. Half zes is idd te vroeg, HALF ZEVEN IS OK!!!!!!!

 • Frans

  Het is zeker aan te bevelen sesamstraat naar half zeven te verplaatsen, James mail me ff Groetjes Frans W.

 • Aiden en Declan

  Nou zijn ze helemaal gek geworden! Sesamstraat om 5 uur??! De discussie moet weer oplaaien. Sesmastraat hoort ná het eten en vóór het slapen gaan. Nog even een verhaaltje en dan lekker slapen.
  Om 5 uur kijkt toch geen enkel kind?!

 • anja

  we zijn nu opa en oma maar onze kinderen keken met ons altijd voor het naar bed gaan
  alvast pyama’s aan en na sesamstraat naar bed
  wie is er nu om 5 uur thuis?
  en opnemen kan ook lang iedereen niet
  kinderen moeten juist regelmaat waarom word er iedere keer dan weer mee gerommeld?
  van ouders word verlangt dat ze orde en regelmaat houden
  waarom grijpt er niemand in?????

 • rietje mutter

  eerst je bordje leeg, dan sesamstraat en dan …. naar bed!

 • P.Piso

  Sesamstraat moet blijven !!

  Onze kinderen zijn er groot mee geworden.

 • Joanna

  Ik wil graag mijn ongenoegen uiten, over het besluit van de verschoven tijd van Sesamstraat, maar ga ik naar de site http://www.sesamstraatnaarhalfzeven.nl dan opent deze niet………….

 • vincent van schaaijk

  Gewoon weer naar half zeven ,anders moet John de Mol er maar inspringen.SUC^6

 • Sesamstraat moet naar een tijd dat kinderen met ouders en of grootouders moeten kunnen kijken naar hun favoriete sesamstraat. Dus een tijd dat aansluit op bedtijd. Halfzeven is de juiste tijd.

 • Op Sesamstraat heel zuinig zijn en aub weer om half zeven, het is een geweldig programma voor kinderen.

 • weer om half zeven aub en zuinig zijn op dit programma aub

 • een moeder en oma

  Waar zijn we toch mee bezig? Zelfs Sesamstraat wat al 30 jaar bestaat nu naar een absurde tijd!!!
  Terug naar half zeven dus!

 • anneke

  natuurlijk weer om half zeven.Geweldig programma voor kinderen!

 • sripal

  Een goede actie

 • Pascalle Albers

  Heel graag weer naar half zeven ik en zeker mijn kids zijn voor!!!
  Onze steun hebben jullie zeker

 • snarf

  Rust, reinheid, REGELMAAT……
  om half zeven SESAMSTRAAT

 • Nico

  Ik ben het helemaal eens met Aart Staartjes.
  Als gepensioneerde kijk ik nog steeds naar Sesamstraat, maar niet om 5 uur. Dus Sesamstraat naar half zeven.

 • luc

  waanzinnig om een educatief kinderprogramma te verplaatsen,snel weer terug naar 18.30uur

 • Kees Monster

  Gemaakt met liefde. Gemaakt met vakmanschap. Gaat niet op de hurken voor kinderen. Probeert kinderen niet te paaien met slappe flauwekul.
  Verbannen naar een onzinnig tijdstip.
  Terug naar half zeven!

 • janine schenkkan

  Belachelijk om zó te sollen met dat prachtige programma. Zélfs van de mensen die dit beslissen zijn de kinderen met Sesamstraat groot geworden!
  Het lijkt wel of sommige mensen niet weten wat ze in huis hebben tot……………het er niet meer is.
  Ik ben flink nijdig; mijn zoon, en ik met hem, heeft altijd met groot genoegen gekeken (om half zeven) en dat wens ik voor mijn kleinkinderen ook!

 • Mario

  Ben al ruim twintig jaar fan van Bert en Ernie. Mijn kinderen moeten hier nog steeds om lachen. SESAMSTRAAT MOET BLIJVEN EN OP EEN ORDENLIJKE TIJD
  om 17.00 sta ik nog in de file, dus 18.30 mooie tijd.
  Dus Regelmaat met Sesamstraat.
  Aart succes met de actie.

 • Wilma

  Als kind en als ouder genoten en geleerd, kan toch niet zo zijn dat ik het als grootouder zonder moet gaan stellen?

 • elsa

  meneer Aart vertelt bij de wereld draait door dat Sesamstraat verplaatst is naar 5 uur! daarom kon ik het dus maar niet meer vinden als ik even mijn ‘jonge moeder’ gevoel wilde terughalen en om half zeven zocht.
  gun de jonge generatie Pino, Sien, meneer Aart, Bert en Ernie. liedjes en tellen in Sesamstraat.gun ze half zeven; dus terug naar de enige juiste tijd!!!

 • iet verboom

  SESAMSTRAAT MOET OM HALF ZEVEN !

 • w.v.d.velden

  Mijn zoons van 31 en 27 hebben er altijd naar gekeken en zijn nog steeds fan van Bert en Ernie,nu de oudste zelf over enkele weken vader gaat worden hoop ik wel dat hij net als wij samen met zijn kind naar dit educatieve programma kan kijken,dat zou ik geweldig vinden,ik heb zijn bert pop al gewassen voor mijn eerste kleinkind,dus SESAMSTRAAT MOET BLIJVEN !!! en 18.30 is de mooiste tijd voor jonge ouders.

 • Kelly

  Ik ben dan wel al 16 jaar, maar ben toch groot gebracht met Sesamstraat, dus het moet blijven en wel om 18:30 uur

 • Gaby

  Wie heeft er niet leren tellen tot 10.
  Ik wil Sesamstraat om 18:30 ZIEN!!!!!

 • Liesbeth

  Sesamstraat moet blijven!!! We keken er altijd naar, toen onze kinderen klein waren. Lekker met zijn allen om half zeven. Het belangrijkste rustmoment van de dag voor ouder en kind. Even lekker Sesamstraat kijken en dan naar bed. Dus terug naar half zeven met dat geweldige programma!!!

 • Gerard Kuster

  Onvoorstelbaar! Heb zelf 6 jaar met heel veel plezier bij Sesamstraat gewerkt. Om dan nu te zien hoe het systeem zichzelf ongrijpbaar heeft gemaakt door een stel nepkoningen op veel te hoge tronen. Ik wens Aart en al zijn medewerkers heel veel sterkte met de verdediging van de mooiste Straat van Nederland. Pak ze Tommie!!!
  Groeten van Gerard.

 • c.m.visser

  De publieke omroep zou zich vreselijk moeten schamen. Sesamstraat is een fantastisch kinderprogramma en moet daarom dan ook terug naar half zeven.

 • Joep

  Altijd wordt er geschoven met kinder programma’s. Nu weer ondat er zo nodig weer !!! een multiculti programma moet komen. Stop toch met die onzin. Sesamstraat is voor iedereen!!!!

 • Bram

  Hoe stom kan een programma maker zijn??
  Nou gewoon heel stom.
  Hoe kan je een monument als Sesamstraat nu verplaatsen naar een tijd waarop niemand behalve misschien een paar werkelozen er nog naar kan dan wel wil kijken.
  Half zeven is gewoon de beste tijd en dan naar bed.

 • MELISSA

  WIJ WILLEN SESAMSTRAAT NAAR HALF ZEVEN.
  MIJN KINDEREN KUNNEN NU NIET MEER KIJKEN OM DE TIJD.
  MIJN JONGSTE IS BIJNA 2 JAAR EN IS GEK OP ERNIE.
  EN HIJ WIL VOOR HET SLAPEN GAAN NAAR SESAMSTRAAT KIJKEN.GUN ONZE KINDEREN SESAMSTRAAT EN GEEF ZE TERUG WAAR ZE RECHT OP HEBBEN.
  SESAMSTRAAT.

 • Sandra

  Ik vind 17.30 uur een geweldige tijd! Echtgenoot is altijd pas laat thuis, wij eten tussen 18.15 uur en 18.45 uur. Oudste twee kinderen hebben dus weinig van Sesamstraat gezien. Jongste dus wel! Terwijl ik bezig ben met de potten en de pannen kijken wij samen!En als het anders loopt kijkt hiij niet. Hoe kunnen mensen schrijven dat half zeven de beste tijd is. In de samenleving van nu heeft elk gezin zijn eigen ritme. Wat voor de een wel werkt, is voor de ander niet mogelijk. Regelmaat is goed voor kinderen is de heersende moraal. Ik heb mijn kinderen bewust niet gewend aan zoiets als éérst Sesamstraat en dan naar bed, omdat ik het belangrijk vind dat mijn kinderen flexibel zijn en ook kunnen slapen zonder zo’n vast ritueel.Stel dat Sesamstraat terug gaat naar half zeven, kan ik altijd nog een actie beginnen om het weer terug te krijgen naar half zes, toch? Want ik denk dat ik heus niet de enige ben die wel al om 17.15 uur thuis komt van een dag werken

  • an

   ik ben het niet met je eens, uiteraard is elk gezinsritme anders.
   Maar voor de meeste mensen is half zeven een betere tijd.
   Omdat de meeste vrouwen tegenwoordig werken, later thuiszijn en dan koken eten, even samenzijn en dan gaan slapen.
   Ik ben al oma, maar onze kinderen zijn zo grootgebracht en ik zie het nu ook bij onze kleinkinderen.