Gescheiden? Waarschijnlijk binnen een jaar weer aan het daten!

Meer dan de helft van de gescheiden Nederlanders is binnen een jaar na hun scheiding weer op zoek naar een nieuwe liefde, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Dat lijkt mij goed. Je kunt er wel in blijven hangen, maar je kunt beter weer gelukkig worden, toch? Daten dus! Ruim 15 procent is zelfs tijdens het huwelijk of meteen na de scheiding alweer op zoek naar een nieuwe partner, zo ontdekte datingsite Parship en de website Nieuwestap onder 960 Nederlanders. Het onderzoek werd gehouden in het kader van de Dag van de Scheiding, die vrijdag voor de derde keer plaatsvindt.
Ruim 67 procent van de gescheiden Nederlanders zegt kritischer te zijn over hun partnerkeuze dan bij hun eerste huwelijk. Bijna 30 procent verwacht meer van hun nieuwe relatie omdat zij beter denken te weten wat ze willen. Ruim 44 procent zien een LAT-relatie als ideale vorm van een nieuwe relatie. Iets meer dan 34 procent geeft aan uiteindelijk te willen samenwonen en 7 procent wil wel weer trouwen.
Kinderen spelen een grote rol in de zoektocht: ruim 78 procent van de respondenten geeft aan dat het belang van de kinderen meetelt in de keuze voor een geliefde. De meeste ondervraagden zien een scheiding of stiefkinderen van hun toekomstige partner niet als probleem. Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders wil echter geen kinderen meer in een volgende relatie.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • goedertier luk

    onderhoudman te merlbeke 56 jaar