Seks heb je het beste en het lekkerste in geval van friends with benefits

Schermafbeelding 2015-07-17 om 16.00.40Opgelet, opgelet! Volgens Peter Jonason, psycholoog aan de universiteit van West Florida, hebben friends with benefits de beste seks. Beter dan mensen in een vaste relatie, én beter dan one night stands. Daar zou je toch bijna je complete gesettelde leventje voor opgeven, niet Voor zijn onderzoek werden zo’n 300 studenten ondervraagd die al eens eerder vrijblijvende seks hadden met vrienden, een stabiele relatie hadden of af en toe eens een one night stand hadden. Tijdens de studie werd hen gevraagd hoe vaak ze wat hadden gedaan in bepaalde relaties. Dat kon gaan van seksuele handelingen zoals penetratie en orale seks, tot platonisch handjes vasthouden, knuffelen of kussen.

De onderzoekers opperden in hun rapport drie mogelijke redenen:

1. Vrijblijvende seks =  betere seks
In tegenstelling tot stabiele relaties, zijn seksbuddies compleet afhankelijk van hun seksuele relatie. Opdat de band zou blijven bestaan, is het voor beide ‘partners’ belangrijk dat de seks zo goed mogelijk is, terwijl ze hun tijd samen voor de rest zo veel mogelijk beperken. Er zijn dus zo min mogelijk andere afleidingen, waardoor ze zich volledig op het verbeteren van hun seksleven kunnen focussen.

2. Friends with benefits experimenteren meer
Aangezien vriendschappelijke seksrelaties ergens tussenin een one night stand en een monogame relatie liggen, hebben ze de voordelen van een langere relatie, zonder de bijhorende terughoudendheid (omwille van wat de ander van ons zou denken). Daardoor kunnen en durven ze meer experimenteren.

3. In vrijblijvende seks neem je meer risico’s
Mensen die regelmatig met elkaar vrijen zonder andere verplichtingen, zouden avontuurlijker zijn in bed. In zijn paper verklaart Jonason dat als volgt: “mensen die vrijblijvende seks hebben met elkaar, zijn immers minder geremd op seksueel vlak.”

Bron: HLN

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer