Daarom doen vrouwen alsof ze klaarkomen…

Schermafbeelding 2015-08-03 om 14.37.0480 % van de vrouwen faket wel eens een orgasme. En dat doen we echt niet alleen maar om de man te pleasen.  Vrouwen hebben egoïstoschere redenen hebben om net te doen alsof ze klaarkomen. Ze stimuleren daar namelijk ook hun eigen opwinding mee, zo schrijft het Belgische weekblad Knack. Onderzoekers van de Amerikaanse Temple University vroegen het aan 481 heteroseksuele vrouwen die seksueel actief waren. Zij geven 4 redenen om een orgasme te faken. 1.  Onzelfzuchtig bedrog. Deze vrouwen ‘bedriegen’ hun bedpartner door een orgasme te faken om de gevoelens van de man in kwestie te sparen. Het lukt de man in kwestie niet haar een orgasme te bezorgen, maar ze wil zijn gevoelens niet kwetsen dus veinst ze er eentje …

2.  Angst en onzekerheid. Deze vrouwen zijn bang om hun bedpartner echt te vertellen wat hen opwindt en waarmee of waardoor ze wél klaarkomen. Daarom faken ze liever een orgasme.

3. Verhoogd eigen opwinding. Een derde reden voor vrouwen om een orgasme te faken is om hun eigen opwinding extra te stimuleren. Seksbeleving zit voor een groot deel ook tussen de oren natuurlijk. Net doen alsof je klaarkomt maakt een ‘echt orgasme’ wellicht intenser.

4. Einde vrijpartij bespoedigen. Sommige vrouwen houden er niet van wanneer een vrijpartij maar duurt en duurt… er tig standjes moeten worden afgewerkt én ze minimaal 1 keer tot een heftig hoogtepunt moet zijn gebracht. Een manier om de vrijpartij drastisch in te korten is dus om binnen de kortste keren klaar te komen. Fake weliswaar, maar dat terzijde.
Opmerkelijk bewijs

‘Het unieke aan deze studie is dat we voor de eerste keer kwantitatief bewijs hebben voor het feit dat vrouwen ook een orgasme veinzen uit meer ‘egoïstische’ redenen zoals het stimuleren van de eigen opwinding’, zegt Erin Cooper, medeauteur van de studie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer