Verkoop XL Condoom in Nederland met 85% toegenomen

Recentelijk is uit onderzoek van de webshop Condoomfabriek.nl gebleken dat de verkoop van XL condooms de afgelopen vijf jaar met 85% is toegenomen. Wat zegt dit over de penislengte van de Nederlandse man? Nederlanders zijn immers het langste volk ter wereld. Onderzoek van het King’s College in London toont aan dat de gemiddelde penislengte wereldwijd 13,12 centimeter lang is in erectie. Bij ruim 15.000 mannen uit verschillende werelddelen werd de jongeheer opgemeten. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat ras en afkomst geen invloed hebben op de grootte van het mannelijk lid, net zo min als de grootte van de handen en de voeten. Volgens de online condoomshop heeft de verkoopstijging van de XL condooms dan ook meer te maken met het ego van de man dan de daadwerkelijke lengte van de penis. Deze is namelijk gemiddeld gezien gelijk gebleven.
Wat velen niet weten is dat het bij de maat van een condoom vaak niet gaat om de lengte, maar om de breedte van de penis. Dit bepaalt namelijk of een condoom goed op zijn plek blijft zitten. De juiste maat is belangrijk omdat het condoom anders kan scheuren of afglijden en niet meer beschermt tegen soa’s of zwangerschappen. Over het algemeen is bij een omtrek van een penis van 12 centimeter of meer in stijve toestand een wijder condoom gewenst. Playboy Condoms introduceert nu voor alle breed en groot geschapen mannen een XL variant van hun populaire Ultra Thin condoom. Deze condooms zijn een paar millimeter wijder en enkele centimeters langer dan een regulier condoom. Met een nominale breedte van 60mm en een lengte van 20cm zorgen deze Playboy condooms voor een perfecte pasvorm.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer