50 dagen na de geboorte pas weer seks…

Tijdens de zwangerschap en na onze zwangerschap, hebben wij vrouwen maar wat zin in seks! Het komt er alleen niet zo vaak van als we zouden willen, ontdekte KEK Mama.Het magazine, voor moeders met kinderen tot 12 jaar, vroeg 700 Nederlandse moeders met kinderen van 2 tot 12 jaar hoe hun seksleven ervoor staat. Na de geboorte van het eerste kind wordt er gemiddeld 50 dagen gewacht voordat de ouders weer seks hebben. Meer dan de helft van de moeders (56 procent) genoot van die eerste keer. 28 procent vond er niet veel aan en bij 5 procent was het ronduit vreselijk. Vaders waren aanzienlijk enthousiaster over deze ‘eerste keer’.  
Verder blijkt dat in 39 procent van de relaties met jonge kinderen de seks wordt gepland. In 2013 was dit nog maar 27 procent. Hoewel de seks vaker op de agenda verschijnt, gebeurt het te weinig. Maar liefst 44 procent van de moeders wil dat er vaker gevreeën wordt.
Met de komst van de kinderen is volgens de helft van de moeders de relatie met hun partner verbeterd, maar bij 7 van de 10 ouderparen is de frequentie van seks afgenomen. Ook het moment waarop er wordt gevrijd wijzigt. Ouders doen dat het liefst als de kinderen liggen te slapen of uit logeren zijn, maar dat lukt niet altijd: 14 procent is weleens betrapt door hun kroost

We gaan nog even door: Hoewel de helft van de moeders vertrouwen het belangrijkst vindt in hun relatie, controleert toch 49 procent wel eens de telefoon van hun partner op sms’en Whatsapp-berichten, voicemails of verdachte telefoonnummers. Van de mannen doet slechts 13 procent dit. Verder is 1 op de 5 moeders bang dat hun partner zwicht voor Tinder of Second Love.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer