95% van de vrouwen wordt gelukkig van seks

Schermafbeelding 2015-08-26 om 17.20.2195 procent van de vrouwen wordt gelukkig van seks. Dit geluk houden vrouwen gemiddeld 12,5 uur na de seks vast. Ik zou zeggen: meer seks dus! Als het ons zo gelukkig maakt! Dit alles is gebleken uit een enquête van tijdschrift Wendy. “Het is niet dat het orgasme nou zo lekker lang en wild blijft nazinderen, het gaat om al die andere mooie gevoelens die het brengt: hoe goed, veilig, mooi en gewaardeerd je je bij die ander voelt”, zegt seksdeskundige Goedele Liekens.  Vrouwen die vaker seks hebben zijn over het algemeen gelukkiger dan vrouwen die minder vaak vrijen, wijst de enquête uit. Toch laat 11 procent van ondervraagde vrouwen weten dat ze heel gelukkig zijn, zonder überhaupt seks te hebben.

Seksuoloog Yuri Ohlrichs: “Voor geluk is meer nodig. Seks is eerder een bijproduct van geluk dan een directe oorzaak. Maar het is wel zo dat het gelukcentrum in je hersenen wordt getriggerd als je fijne seks hebt, waardoor je ook meer geluk en plezier ervaart bij de andere dingen die je doet.”

De vragenlijst is ingevuld door 1300 vrouwelijke, respondenten, met een vaste relatie (87 procent), veelal kinderen (61 procent) en betaald werk (75 procent).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer