Vrouwen bewaren veel gevoelige informatie op hun telefoon

Schermafbeelding 2015-07-05 om 14.11.40Een recent Europees onderzoek wees uit dat ruim de helft van de ondervraagden geen telefoonnummers meer op kan noemen zonder daarbij gebruik te maken van een digitale contactenlijst. Een derde wist zelfs niet hoe ze in contact zouden moeten komen met hun eigen partner. Dat is wel een treurige zaak natuurlijk. Ik weet wel het nummer van mijn partner uit mijn hoofd. Maar van mijn kinderen of moeder? Geen flauw idee! Dat we zo vergeetachtig zijn is allemaal te wijten aan het zogeheten fenomeen “digitaal geheugenverlies”, een direct gevolg van de intense relatie tussen mens en telefoon en de bijbehorende technologische afhankelijkheid.  Het verschijnsel is schadelijker dan gedacht, zo claimt het wetenschappelijke onderzoek van Kapersky Lab. Ruim 51% van de Amerikanen en 40% van de Europeanen slaan digitaal namelijk enorm veel data op, iets wat gepaard gaat met massapaniek wanneer deze ons om een of andere reden in de steek laat. Vooral vrouwen en jongeren bleken enorm veel gevoelige informatie op hun telefoon te bewaren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer