Hoogervorst ondoordacht over ooglidcorrecties

Goed nieuws voor de hangende oogleden! Er wordt voor vergoeding gelobyed, zo valt te lezen in De Telegraaf. Meer mensen met een ooglidafwijking moeten in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandeling van hun probleem. Dat stellen drie oogartsen in het tijdschrift Medisch Contact dat vrijdag verschijnt. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft eerder bepaald dat ooglidcorrecties alleen door het ziekenfonds vergoed worden bij een aangeboren afwijking.

www.robpeetoomklinkiek.nl

De artsen noemen de wetgeving van Hoogervorst "ondoordacht" en schadelijk voor de belangen van grote groepen patiënten. Volgens hen zijn zelfs operaties aan een kwaadaardige ooglidtumor en de bijbehorende ooglidreconstructie in sommige gevallen door zorgverzekeraars afgewezen.

De medici stellen dat de behandeling van ernstige afwijkingen die mensen in de loop van hun leven krijgen ook vergoed moet worden. Het gaat dan om mensen die door ziekte een zodanige afwijking aan het bovenste ooglid krijgen dat hun gezichtsveld teveel beperkt wordt.

Nou Hoogervorst: neem mee dit advies en doe er wat aan!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • hi

    Hoogervorst heeft al bewezen een domoor te zijn, Klink komt meer in de buurt van een $%T^Y*(+_)(* en de patient zit met de gebakken peren.
    Patienten, patientgroepen: kom in beweging! Zoek de publiciteit in de krant, schrijf naar de NZa of NMa en laat iedereen in Ned weten dat de minster van volksgezondheid er een zootje van aan het maken is, laat u duidelijk horen over de zorgverzekeraars die zoveel mogelijk afwijzen om de eigen zakken te vullen. Ze wijzen naar de basisverzekering als reden ….. NEE dat is onjuist. De zorgverzekeraars kunnen door de aanvullende polissen prima de operaties vergoeden, ze vertikken het gewoon: lang leve de overheid die zorgverzekeraars vrij spel geven
    Het wordt een rotzooi in de zorg
    weg met die zogenaamde flauwekul marktwerking, laat ziekenhuizen zoveel mogelijk patienten behandelen als ze kunnen, betalen naar werk, hoe minder werk hoe minder geld, hoe meer productie hoe meer geld. Nu worden de ziekenhuizen opgescheept met een ondergewaardeerd budgetje waar ze niet eens nieuwe apparatuur van kunnen betalen.