Manscara en de guy-liner; al present in jouw badkamer?

Mannensmeersels; we kunnen ons geen parfumerie meer zonder indenken. Nadat eerder al andere merken zoals Jean Paul Gaultier (Le Male) en MAC met een mannen make-uplijn kwamen is het nu het Britse cosmeticamerk Taxi Man die binnenkort een make-uplijn lanceert enkel en alleen voor mannen. Maar zeg nou eens eerlijk; hoeveel mannen ken jij die make-up gebruiken? Ik hooguit wat homo's. Helemaal ingeburgerd is het dus niet. Ik moet ook zeggen dat ik een beetje raar op zou kijken als mijn vent met foundation aan de slag gaat…

De namen Manscara en Guy-liner spreken voor zich. De manager Jeff Wemyss denkt in elk geval een gat in de markt gevonden te hebben. “"Vandaag de dag kun je een macho zijn en make-up dragen. Kijk maar naar Robbie Williams, hij draagt mascara en is toch het toppunt van mannelijkheid. Mannen zijn meer geobsedeerd door hun uiterlijk dan ooit, ze hoeven zich niet langer schamen dat ze ijdel zijn. We hebben producten ontworpen die niet mogen ontbreken aan de beautycase van mannen”, zegt Make-upontwikkelaar Peter Kelly. “Het is wel subtiele make-up, het is niet dat we willen dat mannen er als travestieten gaan uitzien. Zo is de 'guy-liner' dikker dan het equivalent voor vrouwen. Daarom is het makkelijker te gebruiken voor mannen, omdat ze grotere handen hebben." Ook de mannen verzorgen zich graag zo blijkt de laatste jaren. De beautymarkt is enorm aan het bloeien. Steeds meer cosmeticamerken ruimen ook plaats in voor mannen make-up in hun assortiment. Het waren tot nu toe vooral producten als scheercrème, haarverzorgingsproducten en dagcrèmes die goed bij de mannelijke bevolking scoorden. Maar ook een produkt als de zwarte nagelak voor mannen doet het goed. En komdende winter zijn smokey eyes voor hem in.

Bron: De Telegraaf

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer
  • Moet zeggen dat ik de laatste tijd steeds meer mannen met eyeliner op zie. In de tram, in clubs. En ze zijn vaak niet eens homo! Het wordt echt een trend!

  • Martijn

    Zelf ben ik er eens mee gaan werken, vind het wel spannend staan. Ik loop er nog niet
    mee op straat, ben bang voor rot opmerkingen.

  • Feike

    ik zou wel willen weten waar dat te koop is in Nederland

  • Olga

    Ik heb het ook gezien. Een goede vriend van mij (die overigens hetero is) gebruikt het. Voor zijn werk (hij werkt in de entertainmentindustrie) en ook vaak prive. Ik moet zeggen dat ik het in ieder geval bij hem erg mooi vind staan. Sterker nog, hij wordt er een spetter mee :) (sst, niet tegen mijn man zeggen haha grapje) Net als bij panties voor mannen, van mij mag het. Zou leuk zijn als het gewoner wordt in het dagelijks leven. Vrouwen hebben ook vaak kort haar en dragen broeken. Waarom zouden mannen dan geen eyeliner op mogen.
    En voor Martijn; doe jij maar lekker wat jij leuk vind. Het boeit niet wat een ander ervan vind. Zolang jij je er maar prettig bij voelt. Negatieve reacties, gaan maar lekker het ene oor in en het andere oor uit.

  • Nina

    Very nice Russian woman seeks a man for marriage. I spek English, French and German.
    My profile is hier – Russian Women, Femmes Russes, Russische Frauen

  • Karin

    Deze produkten (van Taxi London) worden tegenwoordig ook in Nederland verkocht zag ik, dacht dat de Nederlandse man daar te nuchter voor was ;)

  • pantyboy

    laatst had ik een van gils luchtje op dat is echt een mannenlucht en toen werd er tegen me gezegd me gezegd dat ik met een vrouwenluchtje liep ! ik zal niet zo ver gaan dat ik met mascara ga lopen , maar een mooi lijntje onder mijn ogen lijkt me niet verkeerd .