Zoenen smerig en ongezond

Elkaars tandenborstel delen grenst aan het walgelijke, maar ondertussen halen geliefden te pas en te onpas hun tond door elkaars mond. Daar kun je maar beter niet te diep over nadenken. Een aantal Zweedse wetenschappers heeft dit wel gedaan. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat tongzoenen is inderdaad vies en zelfs erg ongezond is, zo meldt Annet.nl.

Tijdens één kus worden 40.000 parasieten uitgewisseld. 40.000! Ik wist niet eens dat ik er één had!!! Maar de wetenschappers hebben meer ontdekt: naast de parasieten (waar laat je die eigenlijk zo’n hele dag? Ik begrijp dat ze klein zijn, maar van 40.000 parasieten moet je toch wel iets voelen….) wissel je ook 250 bacteriesoorten uit. En calorieën verbranden tijdens het zoenen? Ja, misschien wel, maar je krijgt er ook weer wat binnen. Tijdens het zoenen win je namelijk ook 0,45 gram vet, 0,7 gram eiwitten en 0,19 gram andere organische stoffen.

Maar het is niet allemaal ellende. Je wisselt ook enzymen uit die je tanden beschermen (waartegen, tegen de 40.000 parasieten?). Ach, mooie verhalen allemaal. Het houdt me niet tegen. Ik verwelkom zijn parasieten en bacterieën met open armen. Of open mond.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Kreek

    Eigenlijk is: “Tijdens het zoenen win je namelijk ook 0,45 gram vet, 0,7 gram eiwitten en 0,19 gram andere organische stoffen.”
    een beetje onzin, zoenen doe je met z’n tweeën en deze stoffen moeten ook weer ergens vandaan komen.