Nieuw dieet: stop e-mailen

Geen ingewikkeld gereken met calorieën, geen gedoe met koolhydraten en verzadigde vetten, geen intensieve trainingsprogramma’s: als je wilt afvallen moet je gewoon stoppen met mailen.

In de Britse zondagskrant The Observer bepleitten de artsen dat miljoenen uren aan lichaamsbeweging verloren gaan door het explosief gestegen e-mailverkeer, meldt nu.nl. Voor de komst van mail liepen werknemers nog kilomters per dag van en naar collega’s, maar nu regelen ze alles (roddels, afspraken, lunch) per e-mail.

Een Britse organisatie die lichaamsbeweging probeert te bevorderen, Sport England, heeft aanstaande vrijdag daarom uitgeroepen tot ‘e-mailvrije vrijdag’. Werkgevers moeten op die dag e-mailverkeer verbieden en ervoor zorgen dat mensen weer door het kantoor lopen, in plaats van steeds naar hun beeldscherm te turen. Stel je dus een kantoor voor waarbij de werknemers geen seconde meer achter hun bureau zitten, maar nonstop op dat van een collega hangen om de laatste roddels door te nemen. De overtollige pondjes zullen er afvliegen. Je zou het ook zo kunnen zien, dat mensen door het e-mailen tijd over houden om tegaan sporten. Een uurtje minder werken per dag door efficiënt gebruik van mail en een uurtje sporten extra zou ook al een hoop oplossen. Kilootje teveel? Kijk op dieet.blog.nl.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer