Datingsite voor mensen met gezondheidsproblemen gat in de markt

Stel; je bent HIV-positief en alleen. Je wilt graag een relatie, maar je weet ook wel dat je ziekte dat proces niet gaat versnellen. Dan ga je op zoek naar gelijkgestemden. De Engelse Liz Aquino is zo'n voorbeeld. Ze is 41, gescheiden, mooi en ze is HIV-positief. Daarom lanceerde ze onlangs een nieuwe datingsite, Prescription4Love.com, voor mensen met een soa of andere gezondheidsproblemen. Haar idee bleek een gat in de markt.

P4L heeft 1200 leden en is één van de snelst groeiende websites voor mensen met een ziekte. Het is de enige datingplek waarbij een heleboel mensen, die door hun handicap of ziekte vrezen geen partner meer te vinden, terecht kunnen.

Naast elf categorieën werden onlangs nog vrijgezellen met arthritis, brandwonden, epilepsie, multiple sclerose, dwergen of eenzame zielen met een transplantatie bijgevoegd.

“Iedereen heeft liefde en affectie nodig en zelfs al hebben ze niet dezelfde ongemakken, snappen de meesten wel wat de ander meemaakt”, aldus de oprichtster. “Lotgenoten accepteren de ander en zien een ziekte niet als een belemmering”.

Bron: HLN

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
 • Jop van der Burg

  Ik was 20, had een huis, winkel, auto, vriendin en ik kreeg een ongeluk en raakte verlamd. Nu ben ik 54 en kan alles weer, heb een woning, baan, onderhand een ex en 2 dochters die ik nooit zie. Mijn ex liet me in de steek toen ik nog gehandicapt was en wilde in de jaren hierna niet meer dat ik mijn kinderen te zien zou krijgen. Nu is ze, na 18 jaar, in de steek gelaten door haar zgn vriend en wil ze terugkomen. “Ja en dan kan je ook je kinderen weer zien” na ze 18 jaar niet gezien te hebben. Maar in die 18 jaar heb ik een paar maal een rechtzaak gevoerd om het bezoekrecht, dat me was ontnomen, op te eisen.
  Ik zie mijn dochters al ruim 18 jaar niet, ik ga eraan kapot. En dan spreken ze over “GERECHTIGHEID”.

 • DF

  Dag Hester,

  Prescription4Love bestaat al enige tijd. Helaas is de site nog niet geschikt voor mensen in Nederland.
  P4L staat ook in de top 10 van veelbelovende datingsites, zie:
  http://datingfacts.web-log.nl/datingfacts/2007/05/online_dating_2.html

  Groet, DF