Mannen met knotten lopen kans kaal te worden

Mannen met knotten: het ziet er absurd uit. En het is nog eens niet zo verstandig ook. Dermatologen waarschuwen mannen voor haaruitval door het dragen van een strakke knot.Het gaat op tractie alopecia, een vorm van haaruitval die acuut optreedt rond het voorhoofd en kruin door het strak bij elkaar trekken van het haar. “Ze zetten de haarwortel onder druk en dat is niet helemaal de bedoeling”, legt dermatoloog Sullivan uit. Het kan permanente schade veroorzaken. “Tractie¬†Alopecia komt steeds vaker voor bij mannen.” Hipsters: NIET DOEN DUS! En die baarden ook niet eigenlijk…

Edwin van Wooning, directeur van de Haarstichting, laat aan RTL Nieuws weten dat het maken van een strakke knot inderdaad haaruitval tot gevolg kan hebben. “Bij de een zijn de haarwortels zo erg beschadigd dat het gewoon niet meer terug groeit, die houdt dan kale plekken over. Bij de ander lukt dat nog wel.” Het probleem is makkelijk te voorkomen volgens Van Wooning. “Als je het haar niet zo strak doet, heb je nergens last van.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer