Hoe vrouwvriendelijk is de iPhone 6 eigenlijk?

Op 9 september 2014 heeft de smartphone gigant Apple de nieuwste iPhone 6 gelanceerd. Twee innoverende toestellen die menig smartphone fan een hartaanval heeft bezorgd. Uiterlijk is ten opzichte van de iPhone 5 best veranderd. Een nieuwe ronde look én twee andere formaten. De iphone 5 was al groter dan de iphone 4, namelijk 4 inch. De iPhone 6 is nog groter en bestaat uit twee nieuwe modellen, één van 4,7 inch en één model van 5,5 inch.

Maar hoe vrouwvriendelijk zijn deze twee nieuwe kindjes van Apple eigenlijk? Wat mij als eerste opvalt is dat de iPhone 6 plus wel erg groot is. Of deze nieuwe grote smartphone gemakkelijk te bedienen is door kleine vrouwenhandjes, vraag ik mij af. Een voordeel is dat het online winkelen wél erg vrouwvriendelijk is op deze grote Apple iPhone 6 plus. Een groot en haarscherp beeld en supersnel internet, doordat alle providers, zoals T-Mobile en Vodafone, iPhone 6 abonnementen aanbieden met 4G internet.

Toch kies ik liever voor de nieuwe iPhone 6 van 4,7 inch. Gebruiksvriendelijker voor kleine handjes en het oogt liever. De interne prestaties zijn aanzienlijk verbeterd in vergelijking met de iPhone 5. Applicaties, zoals de H&M applicatie en de Calorieteller, laden een stuk sneller. Selfies worden haardscherp én eindelijk met een zelfontspanner. Op de vraag of de iPhone 6 vrouwvriendelijk is, zeg ik: Ja!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • Shemale

    Ik vind het nogal vrouwonvriendelijk om zo in een stereotype gestopt te worden als vrouw-zijnde. De h&m app en de calorieënteller, geen vrouw kan zonder of zo, dus dit is de maatstaf?? Mag een vrouw ook ander interesses hebben dan shoppen en lijnen, of mag je jezelf dan geen vrouw meer noemen? Evenals kleine handen, is dat ook een vereiste? Daar voldoe ik dan wel weer aan, dus mag ik bij deze dan alsnog in het hokje vrouw? Als vrouwen zo oppervlakkig en delicaat moeten zijn, wil ik er niet eens bijhoren! Get a life vrouwen!

  • Elke

    Zeg shemale! er zijn ook transen die gewoon vrouwelijke eigenschappen hebben hoor. Ik ken er genoeg die gek zijn op shoppen, mooie kleding en eindeloos roddelen. En rarara… er zijn ook transen die van mannen houden. Dus zo stereotype kun mensen zijn waarvan geacht wordt dat ze “abnormaal” zijn… en juist dat is de grote doorbraak die je als samenleving kunt hebben. Namelijk niet het bevestigen van vooroordelen maar juist het ontkrachten ervan.
    We hoeven niet per se te weten dat Willem vroeger in de haven heeft gewerkt en vandaag de dag als wilhemina vrachtwagenchauffeuse is geworden. Heel leuk voor de emancipatie van mannen. (ik mag als stoere man mij ook vrouw voelen en spannende lingerie aan). Juist ja helemaal waar. Maar het wordt pas echt interessant als een trans gewoon ook een vrouw kan blijken te zijn.
    Daarin ligt voor buitenstaanders een grotere verassing.