Vrouwen kunnen echt alles (ook auto’s verkopen)

Het Algemeen Dagblad bericht wat wij vrouwen allang wisten: Ook vrouwen zijn hartstikke goed in het verpatsen van auto’s. Mannen zijn op dat vlak in elk geval geen haar beter. Dat zeggen occasionhandelaars, in een enquête van online autospecialist Autoroute.nl. Waar de mannen al die tijd het idee vandaan hebben gehaald dat wij qua autoverkooptalent achterbleven is een raadsel: mannen missen vrouwelijke charme, wat ons altijd op een voorsprong zet.

Driekwart van de 500 ondervraagde handelaars vindt vrouwen ‘geschikt’ als autoverkoper. 60 Procent meent bovendien dat er momenteel meer vrouwen in het vak zitten dan tien jaar geleden. Hans Kraaijeveld, directeur van Autoroute.nl gelooft dat ook. ,,De emancipatie is ook hier zichtbaar”, verklaart hij stellig.Volgens Kraaijeveld zijn vrouwen ‘communicatief zelfs wat sterker’ dan mannen. ,,Ze luisteren beter naar de klant. Niet onbelangrijk natuurlijk.” Hij geeft toe dat de uitslag van zijn onderzoek niet meer dan logisch is. ,,Tja, het zou inderdaad merkwaardig zijn als de handel vindt dat vrouwen níet geschikt zijn als autohandelaar. Maar we wilden het ouderwetse idee dat dames geen verstand hebben van auto’s de wereld uit helpen.”

Dames die een bolide aan willen schaffen worden waarschijnlijk erg graag geholpen door een vrouwelijke verkoopster. Uit andere onderzoeken blijkt namelijk dat zij door mannelijke handelaren nog steeds niet serieus worden genomen. De RAI Vereniging ontdekte in december vorig jaar bijvoorbeeld dat verkopers de neiging hebben om dames op autojacht níet rechtstreeks aan te spreken, maar via de partner.

In de enquête van Autoroute.nl geeft het merendeel van de ondervraagden overigens aan dat je als autohandelaar geboren wordt. ‘Je hebt het, of je hebt het niet’, zeggen zij.

De titel van deze afbeelding: parkeerplaats voor vrouwen… Zo wordt er dus over ons gedacht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer