Grieks derde kind is geldboompje

Griekse ouders die het presteren een derde kind op de wereld te zetten krijgen daarvoor een beloning. Vanaf 2006 kunnen ouders voor het derde kind een bonus claimen van 2000 euro. Een jaar later stijgt dat bedrag naar 2500 euro. Het is te hopen dat de ouders zich beseffen dat deze bonus niet geheel kostendekkend is. Voor 2000 euro koop je een jaar lang luiers, maar dan is het ook wel over met het financiele voordeel.

Klonen wordt de volgende stap van de Griekse overheid.

De Griekse regering wil met die maatregel het lage geboortecijfer in het land tegengaan. Ouders van meer dan twee kinderen krijgen ook al een belastingvoordeel bij de aankoop van een auto. Het kan gewoon niet op. In Nederland krijg je naarmate je ouder bent meer korting bij een opticien, en op vertoon van het aantal kinderen scoor je in Griekenland een lagere eindrekening voor je nieuwe auto. De Griekse regeringspartij Nieuwe Democratie had de bevordering van het geboortecijfer als een van de speerpunten in de verkiezingsstrijd van vorig jaar. Een algeheel condoomverbod, de herinvoering van de pastoor-aan-de-deur of een placebo-pil heeft het niet gered. Het is de bonus geworden.

Griekse vrouwen krijgen gemiddeld 1,3 kinderen. Daarmee is het geboortecijfer in het land een van de laagste in Europa. Nederlandse vrouwen krijgen gemiddeld 1,7 kinderen.Willen wij er financieel voordeel uit kunnen gaan slepen moeten we dus eerst wat rustiger aan gaan doen…

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer
  • faam

    “…zich beseffen…” ????

  • Hester

    Ja….

  • faam

    Toch hoop ik dat ze het zich realiseren.
    Of dat ze het beseffen.

  • Hester

    Ja…. Inhoudelijks nog iets toe te voegen?

  • faam

    Nee. Sorry.

  • Wieke de Haan

    Dit begint op het boek ‘Manipulatie’van Robin Cook te lijken. Lees zelf maar. Veel griezelplezier.

  • selena

    het soort mensen dat vanwege zo’n bonus een kind krijgt lijkt me juist het soort koppels waarvan je hoopt dat ze zich helemaal nooit voortplanten.
    het heeft weinig zin om het geboortecijfer op te krikken als je dan vooral een hele lading tokkie-kinderen krijgt in je land