Vrouw geeft half miljoen niet terug

De fiscus heeft een foutje gemaakt en moet daar nu voor bloeden. Vorig jaar stortte de belastingdienst een half miljoen euro per abuis op de rekening van een vrouw, en nu wil ze het geld niet teruggeven. Sterker nog: het geld is spoorloos. Er is iets te zeggen voor deze vrouw, Carol-Ann. Een half miljoen euro… Da’s heel lang shoppen voordat de bodem inzicht komt. Maar we kunnen wel stellen dat deze vrouw niet helemaal spoort. Ze vindt het geld zo belangrijk, dat ze nu al ruim twee maanden vast in een Groningse gevangenis. En dat haar hebzucht ten koste gaat van haar kind lijkt haar niet te deren. Het schoolgaande kind woont in verband met de gevangenhouding noodgedwongen bij opa en oma.

Leuker kunnen we het niet maken….

 

 

 

Carol-Ann kreeg twee jaar geleden het geld gestort. Op het maandelijkse afschrift van haar bank prijkte opeens een bijschrijving van maar liefst 479.878 euro. Het geld was geen prijs van een of andere loterij, maar afkomstig van de Belastingdienst Amsterdam. De dienst had haar beloond met een megateruggave, omdat zij een fout in haar belastingaangifte had gemaakt. Wat wij willen weten: wat is dat voor een fout? Wij willen ook zo’n fout! (Al was het alleen maar voor de rente!)

Ondanks herhaalde verzoeken van de fiscus om het geld terug te storten, liet Carol-Ann het op haar rekening staan. Toen de Belastingdienst daar vervolgens beslag op legde, bleek de rekening leeg. Samen met haar vriend Ashwin had zij het half miljoen in contanten opgenomen. Het geld is sindsdien spoorloos. Een zure appel voor de Belastingdienst. Maar Carol-Ann heeft er niets aan. Het lijkt me niet lekker winkelen in de Groningse gevangenis. En je kind dit aandoen om wat geld… Sick!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer