De Rukkende Rechter

http://www.tweakers.netIn de categorie ‘rare mannen’ het volgende bericht. Een Franse rechter kon een rechtszaak in 2003 niet helemaal meer aan, en hij besloot een ‘rukje’ aan zijn snorkel te geven. Ja, je moet toch iets als je in functie bent. Nu is bekend geworden dat deze man niet disciplinair gestraft zal worden.

Onderzoek heeft aangetoond dat de rechter, Philippe Zamour, ernstige psychologische problemen heeft en aan schizofrenie lijdt. Ik vraag me af wat een man in een dergelijke toestand in een dergelijke functie doet. Schizofrenie, is dat niet die stoornis waarbij je spontaan een andere persoonlijkheid wordt? De man heeft door zijn aandoeningen soms geen controle over zichzelf en zijn lichaam. Nee, zo blijkt wel.

Na zijn daad werd de 41-jarige Zamour met verlof gestuurd. Ook moest hij in therapie. Tijdens zijn opleinding was al bekend dat hij ze niet helemaal op een rijtje heeft. Zo verscheen hij regelmatig in een jurk op de universiteit. Begin dit jaar adviseerde een medisch comité om hem weer part-time te laten werken, als onderdeel van zijn behandeling. De Rukkende Rechter Returns. Het ministerie van Justitie heeft hier beroep tegen aangetekend. Zij zien het duidelijk niet zitten dat de rechtszaal een Sodom en Gomorra wordt. In november wordt de uitspraak in de zaak verwacht. Zamour zelf zegt snel weer aan de slag te willen en meent dat hij volgens de artsen genezen is. Dit bewijst maar weer: ze komen ECHT van een andere planeet….

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • hilde

    hey, ik wilde je even zeggen dat schizofreen zijn niet betekent dat je een andere, dubbele of gespleten persoonlijkheid hebt.
    Wel heb je psychosen en wanen, die opkomen in ‘opstoten’. Na je twee psychotische ‘opstoot’ is de kans heel erg groot dat je de stoornis voor de rest van je leven hebt. Voor een stuk is dat leefbaar aan de hand van medicatie, veel geluk en een zeer stress-loos leven…(spanning en druk lokken een nieuwe psychotische opstoot uit). Een job als rechter is dus inderdaad hééééééél erg ‘not-done’. t is inderdaad een schande dat die man die functie had.