Aftrekken grenzeloos

Noemt je man je weleens een heks; doe er dan je voordeel mee. (Mocht je nog niet bij hem weggaan, want dat is natuurlijk het meest logische om in zo’n situatie te doen.) Heksen mogen van de belasting namelijk behoorlijk wat kostenposten aftrekken. Wie een heksenopleidingscentrum aan huis heeft, krijgt veel fiscaal voordeel.

Het is misschien wel het meest besproken waanzinnige feitje van de week, dus ook wij kunnen niet achterblijven. Een heksenopleidingscentrum… Tja.. Wat doe je daar dan? Leer je vliegen op je bezem? (En moet je daar dan een examen voor doen?) Trek je soep van je hond en wat loslopende kakkerlakken? Verander je je ex in een kikker of iets anders plakkerigs en groens?

Dit is toch Nederlandse waanzin op z’n ergst! Want als heksen hun benodigdheden mogen aftrekken, hoe werkt dat dan voor mensen die in de waan leven een kabouter, een elfje of een fee te zijn? Hebben dit soort mensen niet gewoon psychische hulp nodig? Maak dat dan aftrekbaar!

Een heks in het Big Brotherhuis zou misschien een leuke voor volgend jaar zijn. Alhoewel Tanja met haar egocentrische actie van gisteren aardig bij in de buurt kwam. Maar ja, die heeft haar oog al op een beroep laten vallen waar je behoorlijk kunt aftrekken…

Het is onzin. Of lezen er heksen mee die mij kunnen overtuigen van het nut?

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer
  • Milly

    Doe eens wat onderzoek naar de moderne ‘heks’. Nee, ze vliegen niet en nee, hondensoep is gewoon iets aziatisch (of hebben die dan ook psychische problemen?). Heks zijn is gewoon een geloof. Het geloof dat alles uit energie bestaat (wat een feit is) en dat je die energie kunt veranderen als jij dat wilt. Of het aftrekbaar moet zijn? Ja dus, het is net als een opleiding verzorgen over de islam of het christendom. Jij kiest er helaas voor om heel naief in sprookjes met boze heksen te geloven…wie heeft er nu psychische problemen. (ps. nee, ik ben zelf geen heks)

  • Hester

    Milly: ik heb het niet zo met zweverige zaken. En dat uit zich in dit soort opmerkingen over o.a. heksen. Ik sta met beide benen op de grond. Hier voltrekt het leven zich, niet elders in hogere sferen. Oeverloos gezwam over energie is aan mij niet besteed!

  • Milly

    Met beide benen op de grond, heel goed. Dat hebben ‘heksen’ ook. Aarde en aardsezaken zijn erg belangrijk en al richten heksen zich op energie ed, ze zijn, meer dan bijvoorbeeld boedhisten, bezig met aardse zaken. Boedhisten leven zeg maar naar het ‘niets’ zijn toe en zijn dus eigenlijk zweveriger dan ‘heksen’. Maar goed, allemaal zelf weten toch! Geloof jij wel in iets? Want ik vind ‘God’ net zo zweverig…

  • Kevin

    “Het geloof dat alles uit energie bestaat (wat een feit is)”

    Schatje, niet om me ergens mee te bemoeien want heksen interesseren me echt helemaal niets, maar wat je hier zegt is dé oorsprong van dogmatisch geloof. Feiten en geloven zijn twee essentieel andere zaken.

  • Hlemaal eens met Kevin. ovendien, ik vind jouw move (Milly) wel heel onverklaarbaar dat je ineens het Boedhisme er ongevraagd bij haalt om je punt te maken. Bovendien maakt je zinsbouw het wat lastig om te begrijpen wat je noue eigenlijk wilt zeggen… (Boedhisten leven zeg maar naar het ‘niets’ zijn toe en zijn dus eigenlijk zweveriger dan ‘heksen’. : snap je het het zelf nog?)

  • Dorine

    Vreemd hoor want ik snap niet helemaal waarom ze dat voordeel zouden moeten hebben.. of ben ik de enige die hier zo haar twijfels bij heeft? afvallen