Kind met whiskynaam

http://www.ikea.comVandaag was ik in Ikea. Ja, op zaterdag ja… Kids in ballenbad geparkeerd en even snel een rondje gedaan. Ikea is al geen pretje, maar met kids in het ballenbad loop je nog gestrester rond. Want ieder moment kun je worden opgeroepen om jouw kind uit het kinderparadijs te trekken. Maar ze bleven braaf spelen. De ene na de andere onuitspreekbare naam werd opgeroepen. De ouders van Boaz, Joyciea, Keneesha en Kimberly moesten hun Smullö en Långstrom neerleggen bij de Billy’s, om even snel hun kroost te redden. Het kan allemaal gekker…

Want in Zweden weten ouders van gekkigheid niet wat ze moeten kiezen. Ze hebben hun dochter vernoemd naar een Schots whiskymerk, meldt Fok.nl. In eerste instantie werd de naam, Edradour (daar zitten er geen twee van in een klas) door de burgelijke stand afgewezen. De ambtenaar sloeg er iedere avond een fles van achterover en kon het niet aanzien dat er een kind zo werd genoemd. De ouders hebben echter van de rechter toestemming gekregen om hun dochter de wanstaltige naam te geven.

De ouders van het meisje beargumenteerden hun keuze door te vertellen dat Edradour niet alleen een sterke drank is, maar ook een prachtig plaatsje in Schotland. De rechter vond deze argumentatie goed genoeg en besloot dat het meisje Edradour genoemd mocht worden.

Een prachtig plaatsje dus. Aha. We noemen hem ‘Giethoorn’. We noemen haar ‘Zuidlaren’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer