Samir A. knutselt er op los terwijl vrouw poepluiers verschoont

Denk je dat je thuis een lapzwans hebt zitten? Nee hoor, Abida Kabbaj heeft het pas zwaar. Zij is getrouwd met de tienerterrorist Samir A. Maar slecht? Nee, dat is hij niet. ‘Als ik bezig was met de poepluiers van ons zoontje zat hij aan tafel te knutselen. Gewoon met een soldeerbout ja.’ Nou, laat ze dan maar eindeloos Studio Sport kijken of postzegels plakken. Beetje bommen maken aan tafel…

Haar man een beest? Een gewetenloze terrorist, die een El Al-vliegtuig uit de lucht wil schieten? Nee, Samir is gewoon een emotionele jongen die zich het lot van de onderdrukten der aarde nogal aantrekt, zo meldt ze in het AD. Een jongen die van ‘knutselen’ houdt. Een 19-jarige jongen die over zeven maanden voor de tweede keer vader wordt. Abida Kabbaj, de 25-jarige vrouw van terreurverdachte Samir A., is de verhalen over haar man spuugzat.

,,Hij is gewoon geïnteresseerd in Palestina, in Tsjetsjenië, in Irak. En het is toch erg wat daar gebeurt, dat zou toch ieder mens moeten vinden? Als hij zich bezig zou houden met de Tweede Wereldoorlog zou niemand dat eng vinden. Wat is beter: interesse in de medemens hebben, zoals mijn man, of alleen maar bezig zijn met scootertjes en meisjes?’’ Een bovengemiddelde interesse in de medemens, volgens zijn vrouw. Volgens justitie een wandelende tijdbom die onlangs explosieven probeerde te bemachtigen en in het verleden eigenhandig aan de slag ging om bommen te maken.

Zijn vrouw merkte er niks van, zegt ze. ,,Als ik bezig was met de poepluiers van ons zoontje, zat hij aan tafel te knutselen. Gewoon met een soldeerbout, ja. Nee, ik vroeg hem niet wát hij maakte. Hij is altijd bezig, hij houdt van knutselen. Daarom is hij ook die studie chemie gaan doen.’’ Over de afscheidsvideo die haar man opgenomen zou hebben, wil ze kort zijn. ,,Die video? Dat moet een ander zijn. Zeker weten. Ik heb hem nooit opnames zien maken.’’ En die leidersrol binnen extremistische kringen, die de jonge terreurverdachte volgens de AIVD steeds meer vervult?

,,Dat is een mediahype. Volgelingen? Bij mij komen ze niet aan de deur. Ik raak alleen maar vrienden en vriendinnen kwijt.’’ De vrouw van de terreurverdachte is zelf ook niet onomstreden. Ze zette zich in het verleden in voor de verboden stichting Al Aqsa. En nota bene de advocaat van haar man liet al eerder weten dat veel van de bij huiszoekingen gevonden jihad-literatuur en videobanden aan háár toebehoren.

,,Klopt, bijna alles wat is gevonden is van mij, en van mijn moeder. Maar het gaat gewoon om Zembla-documentaires, en printjes van verhalen op internet over de misstanden in de Abu Ghraib-gevangenis, enzo. Ja, we kijken samen naar die documentaires, we lezen die verhalen, we hebben het daar over. Mag toch? Nee, hoor, ik ben niet bang dat ze mij oppakken.’’

Een week geleden zat ze samen met Layla, het zusje van de terreurverdachte, op de publieke tribune tijdens het hoger beroep tegen haar man voor een eerdere verdenking op terroristische activiteiten. Toen zat Abida –midden in de ramadan- opzichtig en veelvuldig te snoepen. Giebelend: ,,Ja, dat mag. Niet omdat ik me verheven voel boven die regels, túúrlijk niet. Nee, ik ben twee maanden zwanger.’’

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer
  • Sonja

    Deze terroristenvrouw spoort echt niet.
    Ik denk dat zij goed ZIEK is in haar hoofd.

    Ik word hier kots en kotsmisselijk van.

    Wie gaat er nou met een 19 jarige jongen trouwen en een kind krijgen als je notabene 25 jaar bent!!!
    Dan ben je echt ziek, want de verhouding is zoek hier. En zij rommelt maar wat aan met haar leven want wat zij steeds roept als zij haar puber ventje verdedigd is nietszeggend!!!
    In haar origine moslimland waren zij al lang afgeslacht door eigen Regering met dit gedrag, maar zij hebben het lef niet om dat in Marokko te doen!!

    Zij waren met hun ouders hier naar dit Westen getrokken voor onze westerse welvaart en vrije meningsuiting omdat Marokko/Turkije etc. en al die armetierige moslimlanden waar zij vandaan kwamen hun ouders voorouders hadden onmderdrukt en behoorlijk gefrustreerd en dit bij deze Kabbaj en Samir A. als paplepel eveneens ingegoten, maar Nederland heeft de pech om dit soort domme achterlijke moslims hier in Nederland alle gastvrijheid te geven welke door hen behoorlijk heel grof en onbeschaamd misbruikt worden stelselmatig.
    WAT ZIJ ONS LAND CONSTANT TONEN IS ONDANKBAARHEID EN IK BEN ZE EERLIJK GEZEGD HEEL ERG ZAT EN VELE HOLLANDERS MET MIJ.
    HOE KAN HET OOK ANDERS ALS JE MET EEN 19 JARIGE S N O T N E U S trouwt. Dat kan toch nooit een volwaardige gesprekspartner zijn???HET IS BRABBELTAAL EN ZEER PUBERALE UITSPRAKEN EN DENKWIJZEN DIE ZIJ TOT OP HEDEN TONEN. ZIJ KOSTEN NEDERLAND TEVEEL GELD, ENERGIE. EN WIJ MOETEN ECHT VAN DIT SOORT GAJES AF …..!!!

    OF IS DIT NORMAAL BIJ DIT SOORT PLATTELANDERS/BERGACHTIGEN UIT MAROKKO???

    WANT HOE DEZE PEDOFIELE VROUW VAN 25 ZO’N SNOTNEUS VERDEDIGD IS IN ÉÉN WOORD GRUWELIJK EN WALGELIJK EN BIZAR EN HAAR HERSENEN WERKEN NIET ZO GOED…!!!

    ZIJ IS ZO PLATTELANDS en verdomd ZEER A C H T E R L IJ K, deze Marokkaanse/Turkse (?) Kortom: een dombo van jewelste met d’r enge hoofddoek. Wat een aanfluiting hier in het Westen…

    • alamin

      jij was of dronken of van een 4 hoogflat gavllen toen je dit hebt getypt want ik zie echt dat je een hele domme meisje of jongen of transexueel of wat je ook bent je bent dom daar gaat het om en hoe kom je aan deze info ??? op de grond gevonden of zo :S jij spoort niet hellemaal wij hebben allemaal medeleiden met jou omdat je zo zielig bent. als ik wat heb opgeschotten van wat je allemaal hebt getypt dan heb ik het volgende begrepen;

      Je bent DOM
      Je bent LELIJK en zoekt via hier aandacht door mensen zwart te maken zodat ze op je gaan reageren
      Je bent ooit verliefd geweest op een marokkaanse jongen maar hij vond je lelijk en ging ervandoor met je mamie en nu wil je de marokkaanse gemeenschap ervoor terug pakken :P

      hahahahah

  • Wat loop je nou te blerren en te ouwe tiefushoeren joh je lijkt wel zo een ouwe zeiktante over de leeftijdsverschil van deze mensen het is allemaal eentonig met ons wij Nederlanders zijn gewoon niksGunners en koloniaal ingesteld wat heeft de leeftijd van deze vrouw met terroristen te maken en dat ze getrouwd is met hem en als je haar verdediging leest kan ik me wel indenken in hun gedachtengoed ze ziojn gewoon geinterresseerd in de medeMens en niet net als wij de meeste Nederlanders alleen aan ons eigen denken en Moslilms zwart maken en goed en welvaarend leven ten koste van andere arme mensen..
    Leef een beetje mee met hun en houd je grote tiefus graf kk meul gewoon voor je met je arrogante tering typende tiefus vingers lijkt net zo een viswijf met gaten als vishaken in haar meul!!

  • samira

    ik ben net zo oud als Abida , en zou ook getrouwd willen zijn met iemand zoals Samir….Allah o akbar!!!

  • ruud

    allah gehaktbal o watzyn we bang

    • alamin

      ruud heeft tumor in zijn kont

  • Wim Heitinga

    @Geplaatst door samira love Samir A
    10/10/2006, 13:13

    Hoi Samira, ik heb ook een stoma, zullen we samen knuffelen?

  • robert nijhof

    Als ongelovige vraag ik u of het mogelijk is om een persoonlijk gesprek te hebben met Samir A
    aangezien elke gevangene binnen nederlandse grensen het recht om op regelmatige basis met een gemaks persoon te converseren.

    Graag uw reactie.

  • Misz KoerD

    Ya Allah..Jullie zijn blind allemaal.. Voor iemand als Samir A. zou je respect moeten hebben..Hij helpt Moslims over heel de wereld.. Dat is toch iets goeds..Maar onwetende mensen zoals jullie snappen daar niets van.. Wat hij doet heeft niets met Terrorisme te maken.. Hij is een JihadStrijder,, Hier zit een groot verschil tussen..Als jullie het niet weten kom dan ook niet aan met deze BullSh*t!! Bush vermoord ondertussen duizenden Moslims in Irak,, En hij wordt ook niet opgepakt en je hoort niemand zeggen dat ze hem moeten pakken en vermoorden of levenslang geven!! Denk na voordat je wat zegt.. Moge Allah Samir Behoeden..

  • gamela

    waar slaat dit op !!

    ik ben een jongen van 19 en ik heb zelf eene vriendin gehad van 34.
    onze relatie ging heel lang goed en daar is niks vreemd aan:S

    en als een vrouw van 19 met een vent van 25 doet dan is dat wel allemaal normaal:S
    slaat gewoon nergens op dat eeen jongen geen oudere vrouw mag egt wat eeen zielig wijf ben jij.