Ontspoorde jongeren terroriseren maandenlang 15-jarige en zijn vader

Een bericht waarbij je je meteen afvraagt: waar waren de ouders in dit verhaal? Dertien jongeren uit Den Bosch hebben namelijk maandenlang een 15-jarig plaatsgenootje in zijn eigen huis geterroriseerd. Ook de vader van het slachtoffer is mishandeld.

.

De jongeren drongen overdag de woning binnen, mishandelden het slachtoffer, namen goederen weg en pleegden vernielingen, meldt nu.nl. De vader, die alleen met zijn zoon woont, is ook een keer mishandeld. Waanzinnig gewoon. Dan moet het toch ergens goed mis met je zijn gegaan… Waar waren de ouders? En wat doe je dan als ouder, dat je kind zo ontspoort?

De verdachten, in leeftijd variërend van 14 tot 20 jaar, zijn aangehouden, net als vier Bosschenaren die de gestolen spullen zouden hebben geheeld. Een woordvoerder van de politie heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

Het slachtoffertje zweeg aanvankelijk over de gebeurtenissen uit vrees dat hij nog meer zou worden mishandeld. Pas nadat er bij de politie signalen warenbinnengekomen dat er iets mis was, volgden een aantal aangiftes. Heel zielig. Een jaartje achter slot en grendel lijkt mij geen overbodige straf. En de ouders van de daders moeten ook worden aangepakt. En kom niet aan met verhalen dat je dat als ouder niet weet. Dat kan wel zo zijn, dat het langs je heen gaat, maar juist dat is een teken dat je ernstig tekort schiet in je opvoedkundige taak. Voor de daders ook een algeheel Den Bosch-verbod. Want of het slachtoffer zich ooit nog veilig zal gaan voelen… Maar ja, het zal wel weeer een taakstraf van 20 uur worden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer