Vrouwen boren, zagen en schuren

Ik heb een leuke man. Ik ben er erg blij mee. Maar hij heeft twee linkerhanden en geen enkele interesse in klussen. Dus komt het er meer dan eens op neer dat we werk uitbesteden of dat ik de boor ter hand neem en op –niet al te professionele wijze- traphekken monteer, bureau’s in elkaar zet of schilderijen ophang. Ik schijn niet de enige te zijn…

Vrouwen klussen namelijk vaker in en om het huis dan over het algemeen wordt gedacht, meldt nu.nl. Dat blijkt donderdag uit onderzoek onder vijfhonderd mensen dat energiebedrijf Nuon heeft gedaan. Maar liefst 85 procent van de vrouwen klust, tegenover 93 procent van de mannen. Ik heb dus een van die 7% aan de haak geslagen….

Mannen gaan wel meer aan de slag met elektriciteit dan vrouwen, 70 procent versus 29 procent. Bovendien gebruiken mannen vaker elektrisch gereedschap, leggen zij eerder tegels en plaatsen zij vaker keukens dan vrouwen.

Twee jaar geleden is onze keuken geplaatst. Door een installateur uiteraard, we zouden ‘m er zelf nooit in hebben gekregen. We hebben we zelf getegeld. Het ging aardig. Totdat er een klodder natte voeg in een nog niet gemonteerd stopcontact viel. Het gevolg was dat we allebei enkele malen flink onder stroom hebben gestaan. Dat is het ook wel bij ons: als we iets doen, gaat het ook altijd mis.

Ongeveer 63 procent van de klussers zegt dat er onenigheid ontstaat als zij met de partner aan de slag gaan. Vooral de rommel en het opruimen ervan wekt ergernissen. Vrouwen noemen kleuren en materialen de voornaamste reden van onenigheid. Wij maken vooral ruzie om het feit dat er weer iets gedaan moet worden. Het is momenteel al een zware opgave om de klusjesman te bellen. De klussen die het meest gedaan worden, zijn schilderen, behangen en meubels in elkaar zetten.

Maar ben je thuis ook altijd de lul met klussen, schaf jezelf dan in ieder geval een MyTools vrouwengereedschapset aan (zie afbeelding). Dat heb je dan wel verdiend!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • In de VS weten ze allang dat vrouwen steeds meer klussen. Daar is zelfs een fantastische website http://www.be-jane.com
    Nu nog in Nederland.

  • wow, eindelijk ontdekken de andere vrouwen ook dat ze kunnen klussen. Als de eerste vrouwelijke verhuizer in 1985. De enige theatertechnica op reis vanaf 1984, de eerste vrouwelijke verwarmingsmonteur in Aalsmeer en de eerste vrouwelijke loodgieter in Nieuw vennep had ik de moed een beetje opgegeen. Terwijl ik al jaren boten, huizen verbouw en bijna alles mezelf heb aangeleerd werd ik alsmaar voor pot versleten. Twerwijl ik het gewoon leuk vindt om mijn eigen dingen te ontwerpen en te bouwen. op dit moment ben ik mijn jachtje aan het verbouwen waarvan ik af en toe verslag doe op mijn weblog.
    En wie het nog niet wist, vrouwen zijn veel secuurder dan mannen en veel mannen kunnen echt niet klussen.

    dorus