Dames zie hier: de nieuwste Tarzan…

Ik heb never nooit iets met Tarzan gehad. En dan bedoel ik vooral de aan de liaan slingerende Tarzan off course… Maar de kans zit er dik in dat het woord Tarzan voor de Nederlandse vrouw een geheel nieuwe dimensie krijgt. En die dimensie heet René van Kooten. René gaat namelijk slingeren. Aan een liaan in een van Joops musicalproducties, melden betrouwbare bronnen. Joop was op zoek naar een oerman met de stem van Phil Collins en het lijf van ‘Pieter van den Hoogenband’ en die zoektocht is nu dus gestaakt.

René van Kooten heeft een driejarig contract getekend bij Joop van den Ende Theaterproducties. De afgelopen jaren heeft deze toch niet geheel onaantrekkelijke verschijning zich ontwikkeld op het gebied van musical en muziektheater. De kans zit er dus dik in dat hij niet op ons maar op de mannen gaat vallen, maar ach kijken mag altijd.

René van Kooten is momenteel te zien in de rol van Gaston in Beauty and the Beast. Hij speelde de afgelopen jaren hoofdrollen in diverse musicals zoals Aida, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?, Miss Saigon en Elisabeth.

Nou willen we natuurlijk allemaal weten wie Jane gaat spelen? Wel, dat is nog niet bekend. Maar Chantal Janzen heeft auditie gedaan. Zij kennen elkaar al van Beauty & The Beast, dus de chemie is er al. Ze zal het enig doen in zijn armen…

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer
  • Astrid van Vliet

    Amsterdam, 4 augustus 2006

    René van Kooten blijft Gaston in musical Beauty and the Beast
    Phil Collins nog steeds op zoek naar Tarzan

    Musicalacteur René van Kooten blijft tot en met 13 januari de rol van Gaston spelen in Beauty and the Beast. Deze musical is na een zeer succesvolle tour door Nederland vanaf 15 september te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Daarna verhuist de musical naar België (Stadsschouwburg Antwerpen). René is in de race voor de vertolking van Gaston in de Vlaamse versie van Beauty and the Beast. Hij zal dus niet de titelrol spelen in de musical Tarzan. René heeft voor deze rol ook niet geauditeerd.

    Joop van den Ende Theaterproducties heeft nog geen geschikte kandidaat gevonden voor de rol van Tarzan. Phil Collins, die de muziek en liedteksten schreef voor de musical Tarzan is heel nauw betrokken bij de audities. De zoektocht naar de juiste kandidaat is een uiterst ingewikkeld proces. Een geschikte kandidaat is, volgens de wereldberoemde zanger, een man in de leeftijd van 18 tot 25 jaar met een lekkere pop/rockstem. Verder moet hij aantrekkelijk, nieuwsgierig, sportief, ambitieus, slank maar gespierd zijn. Eerder deed Joop van den Ende Theaterproducties al een oproep in de media. Deze oproep blijft gelden en de producent verzoekt geschikte kandidaten te mailen naar [email protected].

    Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van ‘All Story Magazine’ van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd.Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt opgevangen in een apenkolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

    Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat in april 2007 in première. De kaartverkoop opent in november 2006.

  • dinkeytoy

    Ik hoop niet dat Chantal Janzen de rol van Jane krijgt aangezien ik haar als Beauty ook niet goed vond. Ten eerste schoten mijn man en ik al in de lach toen de superblonde Beauty op het toneel verscheen en ten tweede vonden wij haar rol absoluut niet krachtig. Krijgen we nu ook een blonde Jane die ook niet voor deze rol geschikt is? Kijk naar de Jane in Disneyland Parijs, die doet het zeker al stukken beter als Chantal!

  • René wordt NIET de nieuw Tarzan. Hij zou te zwaar zijn en te groot.
    De zoek toch naar dé Nederlandse Tarzan is nog lang niet klaar en in vollegang. 400 mannen hebben al auditie gedaan, 4 daarvan zitten op de reservebank. Maar Tarzan is nog niet gevonden!

  • Tanja

    Hallo, mijn broertje is een tijdje terug door de 1e auditieronde heengekomen voor de rol van Tarzan. Vorige week heeft hij een workshop gehad in Amsterdam en binnen nu en 1,5 week hoort hij wanneer de 2e auditieronde plaats vind. Tarzan is dus zeker nog niet gevonden!

  • Marloes

    Ik hoop ook niet dat het Chantal Janzen word als Beauty vond ik haar ook niet goed ze speelde veel te vlak zonder passie.Dan zou ik liever Manon Novak zien, die knalt van het podium af op dit moment in de musical The Wiz en ze heeft een fantastische stem.

  • René van Kooten wordt NIET de nieuwe Tarzan. Hij heeft niet eens auditie gedaan voor de rol ;)

    (maar wij hadden het niet erg gevonden hoor, als hij wel Tarzan geworden was…)

  • René

    Wie één van de zes jonge tarzans wordt is wel reeds bekend; Nick m’n zoon….
    Pas 11 maar nu al een stuk…

  • Hester, redactie

    Gefeliciteerd Nick!!!
    Mail maar een foto van Nick naar [email protected]! Krijgt ie een ereplek op vrouw.blog.nl!
    (Zijn wij dan zijn eerste podium? Vast niet he…)

  • moii

    René wordt niet de Tarzan maarr… JAMAI..

    En Chantal Janzen wordt Jane =D

  • moii

    Chantal Janzen is wel goed in Beauty !

  • Kim

    Super dat Chantal Janzen Jane gaat spelen! Ze heeft zoveel ervaring en ze is zo goed. Heel veel mensen kunnen alleen maar dromen van zo’n carriere! Als je kijkt naar Beauty and the Beast, wie had dat beter kunnen doen dan zij..

  • hoi,
    rené als tarzan..nee; chantal als jane? Nouja, wie weet..

    @ René, vader van Nick; check onze website is ;) Misschien kan hij ons helpen ermee!!
    Thanx!

  • hoi

    Iedereen op Tarzan 2 naar 4422
    stemmen!!!!!!!!!!!!!!!!! Mark van Beelen

  • Annie

    Euhm… toch niet helemaal goed op de hoogte?

  • annemieke

    ik ben blij dat chantal janzen jane is ze verdiend hem ze is echt grappig in tarzan ik bn al naar tarzan geweest dus ik weet het ze speelde haar rol echt goed maar dat is jouw mening ;)

  • sabine

    jaja chantal speelt geen passie zeggen sommige nou dat is allemaal gelul hoor!!! ze speelt hellemaal geweldig (geen gelul hoor) GA WEG ZO ZEGGEN) en ron is het geworden en en niet renè. ron is veel beter in zingen dan hij!! punt uit