Blanke vrouwen huren zwarte mannen bij Blackpack

Overal is een markt voor, zelfs in tijden van crisis. Het Nederlandse bedrijf Blackpack is een uitzendbureau voor uitsluitend zwarte mannen, blanke vrouwen zijn de voornaamste klanten. De oprichter Bryan Oudhoff wil hiermee inspelen over de stereotypen die bestaan over hen: zwarten zouden beter kunnen dansen en meer gevoel voor ritme hebben. Een zwarte man inhuren… Ik krijg er direct onzedelijke gedachten bij… Toch blijkt het niet zo te zijn. Je kunt bijvoorbeeld Kevin inhuren, een homo om mee te shoppen. Dat lijkt me dan weer hartstikke leuk!!! Je moet er wel flink voor in de buidel tasten. Voor 55 euro per uur is ie van jou. (Wel minimaal twee uur boeken…)

De oprichter van het bedrijf Bryan Oudhoff, is zelf Surinaams van oorsprong, meldt depers.nl. Hij besloot richte Blackpak op, een uitzendbureau waar enkel zwarte mannen zich mogen inschrijven. Momenteel heeft Blackpack een bestand van twaalf uitzendkrachten, ze zijn ondermeer afkomstig van Suriname, Ghana, de Molukken en de Antillianen. Zijn voornaamste klanten zijn blanke vrouwen die de mannen inhuren om te strippen, dj’en, dansen of djembé spelen, maar ook om te assisteren bij het winkelen, chauffeur te spelen of
Het bedrijf kreeg in Nederland al heel wat kritiek, het zou enkel draaien op stereotypes over zwarten. Volgens het Nederlandse Meldpunt Discriminatie veroorzaakt het initiatief “een vreemd gevoel en koloniale gedachten. Want hoe kan bij koken of het besturen van een auto huidskleur relevant zijn?” Het bedrijfje zou zelfs in strijd zijn met de wet, want het neemt mensen aan op basis van huidskleur, blanke mannen maken er namelijk geen kans. Oudhoff vergelijkt Blackpack met miss-verkiezingen voor zwarte vrouwen, hij ziet het als entertainment. “Mijn personeel is helemaal niet stereotiep. Ze komen bijvoorbeeld op tijd”, besluit hij al lachend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer