What woman want: een parttime baan en tijd voor kids en zichzelf

Een ruime meerderheid van de Nederlandse vrouwen is bereid een fulltime baan op te geven in ruil voor meer tijd voor zichzelf en de kinderen. Ik kan er helemaal inkomen. Ik werk zelf parttime om ook nog aan mijn twee kinderen en paard toe te komen. En het huishouden natuurlijk… Logisch toch? Wat moet je met een full-time baan? Je leeft niet om te werken!

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen gaat parttime werken om meer tijd te creëren. 66 Procent geeft aan dat kinderen moeilijk zijn te combineren met een fulltime baan. En maar liefst 81 verkiest kinderen boven carrière. Vrouwen vinden tijd voor zichzelf erg belangrijk, blijkt uit onderzoek van het woensdag gelanceerde online vrouwenplatform Yunomi. Een kwart van de vrouwen heeft niet meer dan één keer per maand tijd voor zichzelf, terwijl bijna de helft zegt behoefte hebben aan iedere dág tijd voor zichzelf. Even een moment zonder verplichtingen zou vrouwen gelukkig en ontspannen maken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer