Stijlvol en vol handige technologie: de Ford B-Max

Daar stond ie, een compact wit autootje, met een schuifdeur. Weer eens iets anders! De Ford B-Max categoriseerde ik in mijn hoofd snel onder het kopje: ‘zeer fijne auto voor 50-plussers’. Dat deed ik niet geheel onterecht, zo bleek al snel: de auto is hip en heeft niets tuttigs. Maar de B-Max is meer. De B-Max is ook een heel fijne gezinsauto, met een aantal zeer bijzondere features!Mijn testrit maakte ik in een handgeschakelde 5-deurs Ford B-Max Titanium, Froze White, 1.0 EcoBoost 125 pk/92W met energielabel A en 20% bijtelling. Een hele mond vol voor deze witte bolide die qua design direct mijn vrouwenhart stal. ‘Hij heeft iets liefs’, zei ik hardop, misschien niet direct de kwalificatie waar mannen op zitten te wachten, maar wel één waar wij vrouwen ons echt iets bij voor kunnen stellen. Een auto moet voor mij zachte lijnen hebben. Niet te hoekig.

De schuifdeur is ronduit handig. Maar echt handig. Hoe vaak ik het niet heb gehad dat mijn kinderen de deur in een iets te lompe actie openslaan en tegen een andere auto aanklappen… Of dat je zo krap geparkeerd staat dat je er niet inkomt… Nee, echt hulde aan dit design.  De middenstijl ontbreekt weliswaar, maar omdat deze zo in de deur is verwerkt, doet het de veiligheid niet ten onder. En de 7 airbags in de auto versterken dat gevoel nog eens extra. De auto scoort dan ook niet voor niets de maximale Euro NCAP-score van vijf sterren!

Wat vooral opvalt aan deze auto is de enorme hoeveelheid technologie. Met een camera in de auto zien of er niets of niemand achter de auto staat als je achteruit rijdt: heel prettig!

Waar ik echt heel enthousiast over ben is MyKey. Met dit systeem kun je een sleutel programmeren naar jouw wensen. Neemt je kind (18 jaar, net het rijbewijs) je auto een keer mee, dan hou je toch nog wat controle door MyKey in te stellen op de wijze zoals jij dat belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld niet dat de radio aankan zolang de gordels niet vastzitten, zet je dat erin. Evenals zaken als een maximum snelheid of de mogelijkheid ESC (Electronic Stability Control) uit te schakelen.

De auto is ondanks het compacte karakter ruim van binnen en de schuifdeur maakt in en uitstappen heel makkelijk, net zoals het vastzetten van de kinderen in de kinderstoeltjes. Ook de ruimte in de kofferbak valt niet tegen. De ideale auto om met de kids van sportclub naar sportclub te touren: en (niet geheel onbelangrijk) in de stijl die wij vrouwen toch wel prettig vinden.

De 1.0 EcoBoost motor in deze B-Max is uitgeroepen tot International Engine of the Year. Het is een kleine maar zeer krachtige motor, en dat merk je echt tijdens het rijden. De B-Max is lekker fel!

Al met al kun je zeggen dat ik overtuigd ben van deze auto. Hele goedkoop is de B-Max niet: een vanafprijs van 18,795 euro, maar  dan heb je ook wel wat.

Kijk voor meer informatie over deze leuke gezinsauto én deze geweldige auto voor 50-plussers op

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer