Blonds versus Brunettes

Blond is uit. Mannen gaan voor donker, zo concluderen onderzoekers van de universiteit van Londen. Niet geheel objectief vind ik dit waanzin. De domme-blondjes-mythe is er één verzonnen door brunettes en nu lijken ze hun slag terug te slaan (en te winnen…). We komen wel weer terug. Geniet van jullie tijdelijke ‘blond status’ meiden!

De onderzoekers legden 1500 mannen een drietal foto’s voor van dezelfde vrouw, met drie verschillende haarkleuren. De deelnemers werd vervolgens gevraagd om puur op basis van uiterlijk een profielschets van de vrouw te geven. De brunette werd door iets meer dan de helft van de mannen het aantrekkelijkst gevonden en werd door 81 procent als onafhankelijk en intelligent omschreven. De blondine werd door de mannen betiteld als vriendelijk, maar afhankelijk. Pf. Een roodharige vrouw komt volgens de ondervraagden als intelligent over, maar ze wordt daarnaast afgeschilderd als een zenuwpees. Dat het ideaalbeeld van de blondine wordt verdrongen, merken ook leveranciers van haarkleurproducten. Vrouwen kiezen ook steeds meer voor bruintinten.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer
  • Roland

    Ik kan me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat er toch iets van gekwetstheid doorklinkt in dit bericht Hester. Maar troost je, je kunt je haar toch nog altijd door Toni in een ander kleurtje laten zetten…………

  • Simone

    Ik heb altijd geweten dat eens het verstand zou overwinnen. Brunettes are simply the best!

  • Hester

    IQ testje doen?

  • Eveline

    Sorry het is niet iets wat de brunettes verzonnen hebben….
    Mannen hebben een voortplantingsdrift en blijkbaar is dat sneller voor elkaar te krijgen bij blonde dames. Het moet namelijk zo zijn dat blondines jeugd uitstralen en dus vruchtbaarder zijn… Tenminste dat denkt het onbewuste mannen brein….
    Het is bewezen dat mannen sneller voor een blondine gaan voor een korte en heftige relatie en voor de diepzinnige en langdurende relatie naar de brunettes.

    Greetz

  • yana

    haha, sorry maar ik vind u echt lachwekkend!!!!!! ik ben blond (ik zeg niet dat dat sexy-er, mooier,…is) en ik denk niet dat de haarkleur iets te maken heeft met IQ! ik vind u reactie daarom lachwekkend en vind dat u u aanstelt elke man regeerd anders op vrouwen haarkleur is niet bepalend voor een goede relatie! en als u nu echt denkt dat brunettes winnen (wat op zich al een domme uitspraak is) zou ik uzelf maar aanzien voor blond er zijn nog altijd meer brunettes die hun haar blond laten kleuren dan blondines die hun haar bruin laten kleuren…

  • yana

    mijn reactie was natuurlijk op de reactie van simone brunette