Witte tanden; grote wens onder 18-35-jarigen

Ik vraag het me altijd af als ik een homeshopping reclame zie over het witter maken van je tanden. Zou het echt werken? Want dan is het natuurlijk wel heel eenvoudig om de smile van je dromen te krijgen. Maar waarom geven dan nog zoveel mensen honderden euro’s uit om het professioneel te laten doen? Het zal wel hetzelfde verhaal zijn als met de Ab Swing; die ligt nu ook al weer wat jaartjes totaal ongebruikt onder ons bed.

De wens mooie witte tanden te hebben leeft erg bij mensen tussen de 18 en 35 jaar. Dit is gebleken uit een onderzoek van WIT Teeth Whitening Centers, gehouden onder 1500 mensen uit deze leeftijdscategorie. Ruim 80 procent van de ondervraagden is ontevreden over de kleur van hun tanden.

Van de respondenten heeft 51,4 procent tandpasta gebruikt, die de tanden witter zou maken. Ruim 23 procent overweegt de tanden in de toekomst te laten bleken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een kwart van de ondervraagden een elektrische tandenborstel gebruikt, de rest poetst op de ouderwetse manier. Een deel van hen poetst het gebit drie keer per dag (13,6 procent).

Ruim 80 procent stoort zich wel eens aan de adem van mensen in hun nabije omgeving.

Allemaal prachtig, deze cijfers, maar laat het WIT Teeth Whitening Centers maar eens komen met resultaten van de homeshopping whiteners… Daar hebben we tenminste wat aan. Iemand er ervaring mee?

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer
  • Geloof niet teveel van al die mooie beloftes…witte tanden krijg je neit door 1 product of middeltje, wél door discipline in wat je eet en hoe je dagelijks je tanden verzorgt…

  • sorry dubbel gepost

  • Maike

    Ik heb een bleekset whitelight gekocht. En ik ben erecht super blij, en het resultaat mag er zijn. gekocht op http://www.debesteglimlach.nl