Je vent kaal? Haal ‘m van voetbal af!

Thuis iemand zitten met een kale kop en een voetbalobsessie? Dat kan kloppen, want het een is het gevolg van het ander. Voetballers lopen namelijk meer kans kaal te worden dan mannen die hun dagen slijten achter een bureau. Amerikaanse en Engelse onderzoekers hebben uitgevonden dat tijdens een wedstrijd de testosteronspiegel van sporters zo significant stijgt dat het haaruitval tot gevolg kan hebben.

De ploeg die thuisspeelt loopt daarbij het meeste risico. Testen wezen uit dat het bloed van de gastheren tot 67 procent meer mannelijk geslachtshormoon bevatte dan dat van de bezoekers. Dat is volgens de wetenschappers te ‘danken’ aan de territoriumdrift van onze verre voorouders.

Tja, en werden ze nou maar zo als de voetballer op bijgevoegd plaatje…

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer
  • omfg

    Inplaats van domme berichten posten , kunnen die vrouwen beter hun huis schoonmaken.
    Dat gezeik.
    De hele kop van dit bericht is al fout omFg

  • Ten eerste hebben jullie het eerst over kijkers voor de buis die niet actief zijn. Daarna beweren jullie echter dat het de voetballers zijn die kans lopen om kaal te worden…..dom artikel dus.

  • Hester

    Wat zeuren jullie nou! Nergens staat kijkers! Er staat: heb je thuis een vent zitten (ha dook staan of liggen kunnen zijn) met een voetbalobsessie!!!
    En de kop klopt wel: word je vent kaal, dan moet je ‘m van voetbal afhalen. Ga anders even lekker op een site kijken met een andere titel.

  • Paul

    een hoge testosteronspiegel is toch positief, en kaal glijd hij er beter in hé

  • dorusdorus

    nu hester heeft gelijk er liggen meer haren op het voetbalveld dan in bed
    daarom haalde mn moeder me van voetbal af toen ik 16 was