Spuit in je arm en poepiebruin

God, wat gaat ons leven met de vooruitgang van de wetenschap er toch veel fijner op worden. Want ons tekort aan tijd om te zonnen is binnenkort geen probleem meer. Met een hormonale behandeling die nu in Australië wordt uitgewerkt kunnen we over een tijdje bruin worden door middel van een injectie.

En volgens de eerste proeven zijn de resultaten spectaculair. Na een kuur van 90 dagen was de hoeveelheid melanine in de huid met 41 procent toegenomen, terwijl de beschadiging van de cellen door zonnebrand was gehalveerd. Dus de proefkonijnen worden bruin zonder zonnebrand.

Helemaal klaar zijn de Australische onderzoekers nog niet, want het gaat momenteel om een kuur van 30 injecties – driemaal een reeks van 10 prikken in de buik over een periode van drie maanden. En alsof dat niet vervelend genoeg is, hadden enkele proefkonijnen last van misselijkheid. Volgens de onderzoekers kan dat echter allemaal worden verholpen door het middel in lagere dosissen in te spuiten. Nu nog zonnen dus, maar volgend jaar lekker spuiten. Junkies.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer