Preuts Parijs vreest gevaarlijke situaties door string of topless zonnen

Denk je dat je in een wereldstad bent aangekomen, zijn Kampen en Staphorst er hip bij! In Parijs is het verboden om op Paris Plage in een string te zonnen. Ook topless rondlopen (of liggen) is uit den boze. De burgemeester van Parijs, Bertrand Delano voelde zich genoodzaakt de regel in te voeren.

Vrouwen die niet luisteren riskeren een boete van 38 euro. Volgens adjunct-burgemeester Pascal Cherki gaat het om een "veiligheidsmaatregel" omdat te schaarse kleding tot "gevaarlijk gedrag" zou kunnen leiden, "terwijl we ons aan de oever van een rivier bevinden." Paris-Plages ging op 20 juli van start. Een maand lang kunnen bezoekers aan de oevers van de Seine zonnebaden op aangelegde zandstranden met ligstoelen, parasols en palmbomen. Dit jaar heeft het evenement zich uitgebreid tot op de linkeroever van de Seine, in de wijk Bercy-Tolbiac. In 2004 trokken de Parijse stranden ruim 3 miljoen bezoekers, in 2005 waren dat er 3,8 miljoen en dit jaar hoopt de organisatie de kaap van 4 miljoen voorbij te steken.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer
  • karin

    het idee dat in Nederland “alles altijd maar kan” vertroebelt misschien een beetje hoe het ook ANDERS kan. ik persoonlijk vind het ook niet nodig dat mensen halfnaakt in een stad moeten liggen. Ga dan naar ‘t strand, dit is een stadsevenement. DAAR zit ‘t verschil in.

  • Rie

    Paris Plage betekent toevallig wel Parijs STRAND. Het is maar dat je het weet, Karin

  • Hester, redactie

    Een strand ligt aan de zee Rie, niet midden in een stad. Als je iets strand noemt, is het dat nog niet automatisch…