Zweet en leerlucht in een parfumflesje

Een eigen luchtje, het schijnt nogal belangrijk te zijn. Zo belangrijk zelfs, dat zweetlucht tegenwoordig in een flesje wordt gestopt. Ik haak af. Wat een ranzigheid. Geef mij maar een lekkere fles Eau Vitaminee van Biotherm. De rockgroep Kiss dit najaar een parfum op de markt dat doet denken aan zweet, leer en naakte huid. God, wat een vunzigheid moet dat zijn. Het is een beetje de lucht die je in gedachten al ruikt bij het zien van deze onfrisse lui.

Christopher Brosius heeft perfect begrepen dat heel wat mensen op zoek zijn naar een aparte geur die refereert naar bepaalde emoties. Twee jaar geleden opende de Amerikaan zijn shop C.B. I Hate Perfume. Daar vind je parfums zoals At The Beach 1966, Winter 1972 en In The Library. Maar ook geurtjes als stinkdier, gras, afval en cement staan op zijn palmares.

Het modehuis Comme des Garçons bracht deze zomer de parfums Odeur 71 en Odeur 53 opnieuw op de markt. Odeur 71 zou doen denken aan stof op een gloeilamp en een warm kopieertoestel. De geur van nagellak vormt de basis van Odeur 53.

Een grote hit is Molecule 01 van Escentric Molecules. Beroemdheden als Madonna, Elton John en Kate Moss staan in de rij voor dit unieke parfum. Molecule 01 is gebaseerd op slechts één element: Iso E Super. De geur zou het effect hebben van een feromoon, een lokstof die door dieren uitgescheiden wordt.

Ik trek echt blanco op dit soort ontwikkelingen. Wat een nonsens.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer
  • Soes

    Oké, dit is echt ranzig. Wie wil nou rondlopen met een lucht alsof hij/zij te lang met z’n kleren tegen de kachel of verwarming heeft gezeten? Ik raak toch enthousiaster door een knappe voorbijganger met een lekker luchtje dan door een him-type die ruikt alsof hij zelfs zichzelf niet meer aan durft te raken door de viezigheid.
    Bah, bah, bah.