Monsterlijk kapsel Amy Whinehouse volop gekopieerd

Kapsalons in Engeland worden overspoeld met verzoeken om het bijenkorfkapsel, lees ik net in De Telegraaf. Ik moet er niet aan denken. Het torenhogekapsel is ongekend populair sinds de 24-jarige zangeres Amy Winehouse een moderne makeover van de Marge Simpson look draagt. Haar hoofd bevat daarmee het meest gekopieerde kapsel van dit jaar. Mensen…dat ziet er toch werkelijk waar niet uit???  Ik sla over. En ik mag hopen dat heel Nederland over slaat. 

De Londense stylist Daniel Galvin jr. zegt tegen Daily Mail: ,,Het was een klassieke look in de zestiger jaren. Amy heeft het kapsel weer up-to-date en populair gemaakt.” (Willen we zo zijn als Amy dan???) Bij de hoogmoderne versie van het kapsel plakt men een haarstukje (beter bekend als de haarbal) op het hoofd en speldt daaroverheen het eigen haar. 

De kapper van de beroemdheid, Alex Foden, zegt dat Amy eigenlijk de nieuwe bijenkorflook zelf gecreëerd had, ,,maar dan op veel kleinere schaal.” Toen hij haar kapper werd, groeide de bijenkorf. ,,Hij werd alleen maar groter en groter; hoe groter hoe beter. Hoewel Amy in het begin haar eigen haar gebruikte voor de bijenkorf, gebruiken we nu haarballen van gedeeltelijk synthetisch en gedeeltelijk natuurlijk haar.” 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer
  • Fureya

    Ik vind het wel leuk staan hoor. :)

  • Olga

    Het lijkt me toch niet echt lekker zitten zoiets? Jeuk enzo..