Halfbloedjes het aantrekkelijkst

Mensen die een gemengde raciale afkomst hebben, worden over het algemeen beoordeeld als aantrekkelijker dan personen die zijn verwekt door twee ouders van dezelfde afkomst. Dat beweren Britse wetenschappers in een nieuwe studie. Ik kan er wel inkomen. Halfbloedjes hebben vaak net dat beetje extra’s wat ze zo mooi maakt. De mooie blauwe ogen bij een donker huidje bijvoorbeeld. De onderzoekers van de Universiteit van Cardiff verzamelden 1205 pasfoto’s van mensen met een blank, zwart of gemixt uiterlijk. Vervolgens lieten ze de foto’s door een groot aantal proefpersonen beoordelen op aantrekkelijkheid.Uit het onderzoek bleek dat mensen van gemengde afkomst over het algemeen mooier en aantrekkelijker werden gevonden dan personen die geen gemixte achtergrond hadden. De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Perception.
Volgens de wetenschappers heeft de aantrekkelijkheid van mensen met een ‘gemixt ras’ te maken met genetische diversiteit. “De resultaten van het onderzoek lijken te bevestigen dat mensen die een diverse genetische achtergrond gemiddeld genomen als aantrekkelijker worden beschouwd”, verklaart hoofdonderzoeker Michael Lewis op BBC News. Volgens Lewis is het goed mogelijk dat mensen met een diverse achtergrond daardoor ook succesvoller zijn in het dagelijks leven.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer
  • 741

    De waarheid!!!!!!

  • Merle

    halfbloedjes zijn vaak ook arrogant door dat ze zo ‘geweldig mooi’ zijn.. leuk artikel hoor, maak de volle nederlandse vrouw maar weer onzeker, we worden al genoeg geconfronteerd me hun uiterlijk.

    • Dirk

      Da’s gezever Merle.
      Als jij onzeker wordt van deze berichten is er iets mis met de beelden in uw hoofd.
      Het is niet aan een ander om uw gevoel voor eigenwaarde op te krikken, dat is aan u zelf.

    • sanaz

      Dus omdat halfbloedjes mooier worden gevonden dan volbloedjes zijn we maar gelijk arrogant? Dat slaat dus nergens op,
      Het is een kwestie van smaak daar kan je niet uit opmaken dat het ene soort ras mooier is dan het andere.

      Arrogantie is een eigenschap, je bent niet arrogant omdat je toevallig “mooier” bent.

  • sandraaa

    Ik vind in het algemeen Marokkaanse mannen het mooiste en het lekkerste altijd lekker licht getint en mooi gespierd en zeker heel groot gechapen.

  • sandraaa

    Van Marokkaanse mannen krijg je trouwens hele mooie mokka babytjes…