Vrouwen op 45ste meest gelukkig met hun kledingstijl

Schermafbeelding 2014-05-30 om 16.21.32Of we blij zijn of boos: dat bepaalt wat we uit de kast trekken in de ochtend, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van ActiePagina.nl. Ook zijn Nederlanders over het algemeen tevreden met hun kledingstijl. Bijna 40% van de ondervraagde mannen en vrouwen weet wat hen staat. Bijna de helft van de vrouwen (48%) en een derde van de mannen (28%) vindt echter dat zijn kledingstijl nog verbeterd kan worden. Opvallend is dat bijna de helft van de Nederlandse mannen en vrouwen echter geen gebruik maakt van modeadvies (48%). Vrouwen maken het meeste gebruik van tijdschriften om op de hoogte te blijven van de laatste trends (12,4%). Daarnaast worden ook internet (12%) en vrienden (11,8%) geraadpleegd als bron voor stijladvies. En jij? Hoe doe jij het?
Vrouwen van 45 jaar en ouder zijn het meest tevreden met hun kledingstijl. Mannen voelen zich al eerder op hun gemak met de kledingkeuze. Bijna een kwart (22%) van de mannen kiest zijn kleding echter zonder er verder over na te denken en pakt het eerste kledingstuk uit de kast. Bij bijna de helft van de vrouwen (44%) bepaalt het humeur van dat moment de kledingkeuze. De combinatie van jeans en sneakers werkt echter altijd; 28% van de vrouwen voelt zich er het fijnst in, gevolgd door 15% die het liefst in een joggingbroek op de bank relaxen.

De voorkeur van het manvolk is duidelijk: liever geen maatpak voor de Nederlandse man. Als het op kleding aankomt voelt 40% van de mannen zich nog steeds het meest comfortabel in een jeans met een paar sneakers. Van alle ondervraagden vindt zelfs 48% sneakers en een spijkerbroek het meest comfortabel. Ruim een vijfde van de mannen (22%) stelt dat de kleren waarin zij zich het meeste op hun gemak voelen worden bepaald door hun humeur. Ondanks deze uitkomsten blijkt de garderobe van mannen verre van schaars; de gemiddelde man heeft 55 kledingstukken in huis. Op hun ‘prime’ leeftijd, de leeftijd waarop zij zich het meest zelfverzekerd voelen over hun kledingstijl, zijn zogenaamde ‘fashion misters’ zelfs eigenaar van 65 kledingstukken. De mannen evenaren hiermee bijna de vrouwen met 68 kledingstukken op deze ‘prime’ leeftijd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer